Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

In Memoriam: Benjamin Zeno Sharkey

np Anathema - We're Here Because We're Here LP

Ne navršivši ni 30 godina, s ovog je svijeta prošli tjedan otišao dragi nam prijatelj Benjamin Zeno Sharkey. Benđo, kako ga je voljela zvati ekipa u Makarskoj, poginuo je u prometnoj nesreći, dok je putovao Francuskom na svom biciklu.
Svima koji su ga imali priliku upoznati, pa makar i na kratko, ostat će u sjećanju kao uistinu jedinstveno biće, otvoreno, nježno, kreativno, zabavno, zaljubljeno u život.... Jednom riječju 'Awesome!', kako je uzviknuo Vice kada je prvi put vidio vanjski zid Rockatanskog kojeg je Benđo iscrtao u zimu 2008. Par godina ekipa se družila, veselila, kukala i svađala ispred toga žarko crvenog zida s kojim je, po meni, Ben uhvatio onu pravu dušu Rockya. Neobuzdanu, bez klišeja, granica, 'ravno u glavu'. Baš kakav je bio i Ben, koji je prerano sreo onu ultimativnu granicu - smrt.
Ben je volio dolaziti u Makarsku, ostavljati svoje kreativne tragove po njoj. Volio je i Makarane, koliko god katkad teški bili, jer je prihvaćao ljude kakvi jesu. A voljeli smo i mi njega.
Bio je sjajna zvijezda kakve rijetko susrećete u životu i nadam se da sada negdje s osmijehom od uha do uha 'piči' na svojoj bicikli, obučen u milion boja. Lord, hipi, kauboj, cirkusant. Sve u jednom.
Benovo tijelo kremirano je u Francuskoj, sahranjen će biti u subotu u rodnom Leedsu, a obitelj i prijatelji u Nottinghamu, gdje je živio, priređuju originalan posljednji pozdrav, kakav mu i dolikuje. Veliki party uz muziku i sve što uz to ide, u jednom od kulturnih centara na kojem je obavezno doći šareno obučen :)

Maja 'Guja' Gujinović



















Post je objavljen 19.11.2010. u 09:56 sati.