Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usidjelicki

Marketing

Dan dvajstreći da i ja malo serem...

Oke, matematika je ova teško objašnjiva. Jedan od matematičkih zadataka jest kako naplatiti svoj rad dečku, koji je poznat po tome da vrda s plaćanjem, da laže, zavlači i na kraju se više ne javlja na mobitel, ali smo si dobri i razmjenjujemo usluge. Ja njemu usluge mojeg stroja, on meni usluge njegovog. Ne plaćamo si, ali si pišemo, pišemo, moš mislit što si pišemo. I sad moje usluge prijete da daleko premaše njegove. Pa sam stala u prvoj četvrtini posla i krenula plakat da ne mogu više radit, jer mi je račun prazan, a moram naručiti još materijala. Što i nije neki genijalni izum, jer nije uopće daleko od istine. I stojim i plačem tako pet dana, i pet dana se njegove narudžbe gomilaju, a on obećaje da sad će, sutra će, jučer će, samo što nije, hoće, hoće, platit će. I ful smo si pritom ljubazni i dragi i cmok, pusa, cmok... Ne postoji ni jedan drugi način da ga natjeram. Ne želim ni zamisliti što bi bilo da je posao gotov i da me više ne treba.
Sad još samo moram smisliti interventni zaokret u kojem ću morat, nažalost, odustati od daljnje suradnje nakon što lovuša sjedne. Da si barem pokrijem sve dosadašnje troškove i ostane mi nešto malo na mojoj strani...
Nešto je slično tome proučavanje kompjutorskih igrica, jedini način za pobjedu je da se ulovi jedan korak ispred, uvijek treba biti korak ispred i uvijek treba sebi stvoriti pravo na vodeći potez. Onaj, iza kojeg protivnik nema kamo nego slijediti igru. Tu nema mjesta ni razloga živciranju, to je igra logike i uma, bez emocija i ispaljivanja, možda najsličnije šahu, još je to jedno mjesto gdje se protivnika može stisnut za jajca bez nervoze i straha.
Ne znam, boli me glava od mozganja i doskakivanja svim mogućim potezima koji mogu uslijediti, a da ih ja nisam predvidjela...
Boli me glava od krpanja tog računa, smišljanja trikova da utjeram dugove, od sunovrata cijena i sve jadnijih mušterija. I na to koliko energije potrošim dnevno uprazno, na nešto što bi se trebalo podrazumijevati i ići samo od sebe. Plaćanje računa, npr. Da ne pilim više o tome, neću više pilit o tome.


Post je objavljen 18.11.2010. u 18:08 sati.