Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Nakon zdravstvenih radnika, štrajkat će i policajci

Što je radila Vlada Salke Selmana?


Nakon štrajka zdravstvenih radnika koji je još u toku , njihovim putem vjerojatno će krenuti i policijaci. Zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora, te neusvajanja Zakona o plaćama, kojim bi bile izjednačane plaće policijskih službenika u svima županijama, Sindikat policije Županije središnja Bosna najavljuje štrajk.
Neisplata višegodišnjih dugovanja Vlade ŽSB prema zaposlenima u Ministarstvu unutarnjih poslova, potvrđenih i pravosnažnim sudskim presudama, te neusvajanje zakona kojim bi osnovice plaća svih policajaca u Federaciji BiH bile ujednačene razlog su nezadovoljstva Sindikata policije ove Županije.
Pregovarački tim Vlade ŽSB ponudio je da im se od ukupnog iznosa dugovanja iz ranijeg perioda do kraja godine isplati trideset posto, a ostatak duga da zaborave. Međutim, predsjednik Sindikalne organizacije MUP-a ŽSB Dragan Škulj tvrdi da je to nemoralna ponuda i da će Sindikat tražiti isplatu cijelog iznosa.
Stav Sindikata je da će, ukoliko se ne usvoji Zakon o plaćama ranije donesen na federalnom nivou, i njegova primjena ne otpočene do početka naredne godine, oni sa sindikatima iz ostalih pet žuapnija biti prinuđeni na stupanje u štrajk.



Post je objavljen 18.11.2010. u 14:50 sati.