Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

11. smotra folklora Korduna


Slunj, (IKA) - U Slunju je u nedjelju 5. rujna održana 11. smotra folklora Korduna, najznačajnija kulturna manifestacija slunjskog kraja i župa Slunjskog dekanata, održana je u nedjelju 5. rujna. Ove godine domaćin je bio Slunj, odnosno KUD Korana. Smotra je započela mimohodom društava iz Korduna i gostiju središtem grada odakle su se uputili u župnu crkvu Presvetog Trojstva gdje je misu predslavio župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić.
U homiliji sudionicima smotre folklora u raznobojnim nošnjama mons. Pecić je govorio o vjerodostojnosti svjedočenja vjere i puta do Kraljevstva Božjeg. Sudionike smotre mons. Pecić je potaknuo da sačuvaju svoje nacionalne i vjerske korijene, te ukazao na primjer sv. Tome Morea koji nije pokleknuo u vjeri pred kraljevom diktaturom. Putem folklora čuva se kulturni identitet naroda, istaknuo je mons. Pecić.
Nakon mise održana je smotra na pozornici na trgu. Susret je otvorio gradonačelnik Slunja i saborski zastupnik Ivan Bogović a nastupili su KUD "Korana" iz Slunja, "Izvor" iz Generalskog Stola, KUD "Graničar" iz Cvitovića, KUD "Brekovica" iz Bihaća, KUD "Izvor" iz Rakovice, KUD "Cetingradska tamburica" iz Cetingrada, KUD "Glavosjek Sv. Ivana" Raštani Donji kod Biograda, KUD "Lađevčani" iz Lađevca, ženska pjevačka skupina "Drežničanke" iz Drežnika, klapa "Težaci" iz Paljuva Novigrad kod Zadra. Za prehranu gostiju pobrinulo se Lovačko društvo "Korana" iz Slunja u suradnji s ostalim lovačkim društvima iz toga kraja.

IKA

Post je objavljen 05.09.2010. u 06:51 sati.