Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/papar

Marketing

Aleksandar Stanković u spisu DORH-a o Balkanskoj Telekom Mafiji

ALEKSANDAR STANKOVIĆ U SPISU DORH-a
O BALKANSKOJ TELEKOM MAFIJI


Pollitika.com by Papar

Prošlo je nešto više od mjesec dana kako sam s vam podijelio vijest da je DORH počeo postupati protiv Balkanske Telekom Mafije .

Moj današnji, a inače redoviti mjesečni obilazak pravosudnih institucija, proširio mi je spoznaju na koje se sve načine DORH prikuplja informacije o kaznenim djelima.

Naime upoznat sam s činjenicom da je moj dnevnik „Stanković i Mudrinić obmanuli javnost“ objavljen na Pollitika.com uvršten u spis DORH-a o Balkanskoj Telekom Mafiji.

Linkove sam dao pa idemo daje.

Više puta sam na ovim stranicama napisao da se Balkanska Telekom Mafija tako dugo održala jer se kraci te hobotnice pružaju duboko u medije i sudstvo (pogotovo Županijski sud u Zagrebu) i zbog toga jer Balkanska Telekom Mafija ima visoko političko pokroviteljstvo, trenutno od Ive Josipovića.

U vezi s krakovima Balkanske Telekom Mafije koji sežu prema sudstvu i medijima (Digitel), predana je opsežna dokumentacija DORH-u, USKOK-u, MUP-u tako da sam mislio da moj dnevnik o Stankovićevoj emisiji ne može konkuriati prije dostavljnoj ekspertizi. Iako ju krasno nadopunjava. I na tragu je Kajinovih tvrdnji da nema te emisije na HRT-u koja se ne može kupiti.

Ne želim skrenuti diskusiju na tu temu ali Kajin me jako razočarao kad je cvilidretao zbog HRT-ove tužbe te se na kraju odlučio skrivati iza imuniteta. Uvjeren sam da se njegove tvrdnje mogu dokazati, a i sam sam mu izrazio pomoć. Valjda se u tom slučaju pokušava naći kompromis jer HRT može razvaliti, ako ne Kajina, a onda Jakovčića sigurno.

S obzirom da se medijski prostor mijenja, tiskani mediji su u najvećoj krizi, pod neviđenim su pritiscima oglašivača ovi ostaci tiskanih medija, dok internet raste, postavlja se pitanje izvora informacija DORH-u.

Naime DORH po službenoj dužnosti „čita“ novine. Ali tamo su informacije filtrirane od strane velikih oglašivača. Istraživačko novinarstvo davno je umrlo. Tiskani mediji danas palamude dnevnopolitička zbivanja i obajvljuju podatke iz istraga ili izmišljaju što je bilo u istagama, dakle ne mogu biti izvor.

Zato me pozitivno iznenadila informacija da je Pollitika.com poslužila kao izvor obavijesti u predmetu DORH-a o Balkanskoj Telekom Mafiji.

Cilj ovog dnevnika je otvaranje rasprave na tu temu. Pitanja za raspravu su:

1. Mislite li da bi DORH u uvjetima u kojima se tiskani mediji cenzuriraju od strane oglašivača trebao po službenoj dužnosti pratiti forume i rasprave na internet portalima?
2. Koja je vjerodostojnost tekstova i blogera koji iznose podatke o kriminalu na portalu Pollitika.com?
3. Zašto napisati blog, a ne kaznenu prijavu?


Rasprava je na stranici Pollitika.com by PaparPost je objavljen 17.11.2010. u 09:18 sati.