Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Martinje proslavljeno i u Potoku




Proteklog vikenda Vinarija Florijanović je u suradnji s KUD-om 'Potočanka', NK-om Sloga te DVD-om Potok u tradicionalnom duhu obilježila blagdan sv. Martina, zaštitnika vinogradara i svih onih koji se brinu oko berbe i proizvodnje vinske kapljice.

'Radi se o još jednoj u nizu aktivnosti kojima njegujemo stare moslavačke običaje vezane za vinogradarstvo. Pored središnje ceremonije krštenja mošta i degustacije dobre kapljice, svojim smo gostima ponudili i uživanje u kvalitetnoj domaćoj hrani. Kako bi atmosfera bila potpuna, prostor Društvenog doma ispunili smo starim vinogradarskim alatima i suđem te ostalim prigodnim detaljima'- kazao je domaćin Ivica Florijanović.
Obred krštenja mladog vina održan je u izvedbi Veselih pajdaša iz Topolovca s kojima Vinarija Florijanović surađuje već niz godina. ‘Pajdaštvo "VESELI PAJDAŠI" je udruga koja promiče vrijednosti tradicionalnog i autohtonog načina pijenja vina. U tom smjeru već deset godina krstimo vino i kroz oživljavanje ostalih svetkovina koje slave piće Bogova stvaramo kvalitetno okružje za druženje'- zaključio je predsjednik Udruge Marko Šatović. U ulozi vinskog biskupa on je po završetku ceremonijala krštenja mošta sudionicima slavlja uručio pajdaške diplome.

Popovača

Post je objavljen 16.11.2010. u 09:18 sati.