Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Dani repušničke kulture


Dan repušničke kulture, manifestacija kojom je obilježeno 80 godina od početaka kulturnog rada u Repušnici i 30 godina neprekidnog rada KUD-a Repušnica završena je u mjesnom domu folklornom večeri u čijem su programu sudjelvoale sve generacije sadašnjih i bivših članova KUD-a.

„Ponosni smo na naš KUD i našu Repušnicu. Malo smo mjesto ali imamo dugu tradiciju koju čuvamo i njegujemo i nećemo dati da se zaboravi.“ Istaknula je mr. Sanja Durbek, predjsednica KUD-a Repušnica pozdravljajući goste i stanovnike Repušnice. U 30 godina rada KUD Repušnica ostvario je niz zapaženih rezultata, nastupa i gostovanja. „Sve smo to napravili zajedno, zbog ljubavi i ustrajnog rada prema Repušnici i našoj starini.“ Zaključila je predsjednica KUD-a

Dragutin Pasarić, publicist, povjesničar i pisac, također Repušnjak ispričao je priču o kulturnom radu u Repušnici i 30 godina rada, te se prisjetio znamenitih Repušnjaka. U rad KUD-a Repušnica bile su uključene brojne generacije Repušnjaka. Milivoj Miljan, najduže je bio predsjednik KUD-a, 23 godine. „Bila su to ljepa vremena. Na nastupima znalo nas je sudjelovati po 80. Drago mi je da KUD i dalje radi i znam da će KUD Repušnica i dalje biti uspješan.“, rekao je M. Miljan.

U programu foklorne večeri članovi KUD-a iz svih sekcija; tamburaši, najmlađi i odrasli izveli su zanimljiv program u kojem su sudjelovali i nekadašnji članovi KUD-a. Repušnica je ponosna i voli svoj KUD, jer je on čuvar tradiciji i po KUD-u je Repušnica poznata u Hrvatskoj i svijetu.

KUTINA

Post je objavljen 15.11.2010. u 11:34 sati.