Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Blues bog: Mr. Eric Sardinas!

Boogaloo, Zagreb - 12.11.



Fenomenalni blueser Eric Sardinas po treći put je gostovao u Zagrebu. Sardinas je američki gitarist kubanskog podrijetla koji svira od svoje šeste godine, a čuven je po specifičnom stilu sviranja; koristi električnu gitaru 'Dobro' kojeg lupa, tuče, pali, ali i ono najvažnije - svira - fingerpickingom, trzalicom, bocom, slideom ili bilo čime što mu se nađe pri ruci.







Svi koji su ikada doživjeli njegov koncertni nastup znaju da to sjajan show, no sinoć je Sardinas propustio ono najbolje: za ženski dio publike potpuno skinuti godnji dio odjeće, a za muški: zapaliti jednu od svojih gitaru.
Tuga, jad i čemer za nas "stare i iskusne" koji unucima pričaju o tom showu i onda povedem sa sobom jednog mladog, zgodnog gitaristu i sve mu to napričam, a Eric to ne napravi.

Atmosfera u ispunjenom Boogaloou bila je sjajna od početka do kraja drugog bisa na kojem je izveo klasik The Doorsa 'Roadhouse Blues' u verziji pokojnog, također fenomenalnog bluesera Jeffa Healeya, koji je istu napravio za popularan film 'Kuća na putu' neprežaljenog Patricka Swayzea.







Ovo će biti prekratki izvještaj, a to zato jer mi je bilo tako dobro da sam posve zaboravila na ozljedu koljena, plesala i onda tamo negdje pred kraj koljeno je reklo svoje i sad se već tri dana vučem ko magla po kući i vani, tako da će ovaj koncert biti jako upamćen....







Post je objavljen 15.11.2010. u 02:32 sati.