Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

DAN KADA SMO DOTAKNULI DNO

'Osjećala sam se kao teški mentalni bolesnik u svijetu normalnih i ispravnih', rekla je u jednom intervjuu Mira Furlan prisjećajući se medijske hajke koja je protiv nje bila podignuta početkom devedesetih.

Upravo tako sam se osjećao i sam (doduše,u puno manjoj mjeri) pročitavši u srijedu jedan mali, nebitni članak u 'Jutarnjem' .
Ako ste ga i vidjeli, možda niste previše obraćali pažnju, al' zahvaljujući 'SPIG'-u ući će u anale kao dan u kojem je naša glupost dotaknula dno.
Moja omiljena knjiga 'Antologija suvremene hrvatske gluposti' Lucića i Dežulovića ovakav slučaj nije zabilježila.

Mjesto događaja:
Župna crkva uznesenja bl. Djevice Marije i sv. Nikole u Jasenovcu ( nema nikakve simbolike, jer se ovo moglo odigrati bilo gdje. )

Vrijeme:
Utorak, 09,studenog,2010, u 10,30

Eto, sad kad znate vrijeme i mjesto zapamtite da se tamo održala misa u čast Gospe kraljice mira za (udahnite,duboko) – oporavak hrvatskog gospodarstva !!!

Misu je koncelebriralo 10-ak svećenika iz 3 biskupije, a bili su nazočni brojni vjernici, političari, a čak i jedna saborska zastupnica.

Mislim da je ovo jedna od pet najglupljih stvari koje sam ikad pročitao u životu. Zamislite samo govedo u 'Varteksovom odijelu' koje izlazi iz skupocjenog 'Audija' i zna bar ponešto o pljački mile nam domovine kako skrušeno stoji u klupi i gleda u pod, a pri kraju mise pokorno prima hostiju i gleda u Kristov kip ne bojeći se Boga.

A ne možemo ne spomenuti milu nam premijerku koja je na skupu u Opatiji rekla:''Ako se mene pita u vezi izlaska iz recesije ili dalje stagnacije moj odgovor je - da !''

A ako se mene pita moj odgovor je - šest ! Ili Arkanzas! Ili Tom i Jerry! Ili cjevasti ključ broj 9! Ili majčina dušica! Ili Celine Dion…itd…itd…



Post je objavljen 14.11.2010. u 20:23 sati.