Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

2.ČIN - PRIVATNA PRAKSA dr.K.ADŽIJE

Općepoznata je stvar da smo nacija vrlo kratkog pamćenja i da se neke stvari prebrzo zaboravljaju, a ne bi smjele !

Zato smo tu mi – zlopamtila iz 'SPIG'-a !

Današnji trend pljuvanja po Sanaderu me podsjetio na najvećeg hrvatskog ljigavca svih vremena, gospodina Zlatka Canjugu koji je nakon smrti predsjednika Tuđmana na sam spomen njegova imena posprdno odmahivao rukom .
Sve što je postigao u životu može zahvaliti upravo pokojnom predsjedniku. Umjesto da mu dva put dnevno nosi cvijeće na grob on je sve te godine uvlačenja samo obrisao gumicom, ali kod takvih gnjida je to nešto sasvim normalno !
Sjećam se kad je ratovao protiv BBB-a zbog promjene 'Dinamovog' imena i sa svojim suradnicima nudio navijačima gotove slogane tipa : 'Kro – Kro –acija, raduje se nacija ! ' i slične nebuloze .
Stožer koji izmišlja navijačke pjesme ?
Još smo mi Bog Bogova s obzirom koji su sve ograničeni tipovi prodefilirali političkom scenom u Hrvata.

No međutim, mene ne čude raznorazne canjuge, krpine, pašalići, tomci , arlovići, hebranzi i njima slični .
Brine me nešto drugo !

Prije nekih pet godina otišao sam jednom prilikom na privatni pregled kod uglednog specijaliste čije ime u mom kraju izaziva strahopoštovanje .
Čovjek je sve obavio brzo i profesionalno i s te strane mu skidam kapu, no pred sam kraj pregleda započeo je neki razgovor i ja sam, ne sjećam se više zašto, spomenuo Stipu Mesića .
Ovaj se u tom trenutku izobličio od bijesa i sasuo takvu bujicu uvreda na račun aktualnog predsjednika da mi je skoro došlo slabo .
Prvo što mi je u tom trenutku palo na pamet bilo je Mesićevo haaško svjedočenje protiv Miloševića.

Oni koji su zaglumili vel'ke 'Rvat'ne bi na svaku Mesićevu rečenicu rekli da se stisnuo kao pičkica, ali zato čim bi Sloba razvaljen u stolici kao da sjedi u nekoj zadimljenoj šumadijskoj kafani samo progovorio odmah bi počeli povici odobravanja .
Pljuvati svog predsjednika, a hvaliti stoku koja ti je palila zemlju i klala i pljačkala tvoj, hrvatski narod ?
Mislim da Preveliko Hrvatstvo nije stanje duha već liječnička dijagnoza .

To bi trebao znati i gospodin doktor koji je cijeli svoj život proveo po fakultetima i specijalizacijama družeći se sa civiliziranim ljudima .
Čudi me da mu nitko nije rekao da nije lijepo isticati svoje prizemne političke stavove pred nepoznatima.

Koliko puta mi se dogodilo razgovarati s nekim za koga sam mislio da je sasvim normalan čovjek, a onda mi ovaj stane tumačiti kako je sinoć bio oduševljen govorom npr. Ante Kovačevića .
Alo ?
Kako nešto pametno može reći najobičnija primitivčina koja je nakon ekscesa sa madracima i mudracima poslala 'Globusu' svoju fotografiju na kojoj samo u gaćicama leži na krevetu ?

Ajmo, dalje !

Nedavno sam svjedočio razgovoru u kojem je jedan kvaziintelektualac stao braniti Luku Bebića; da šta su se svi uhvatili starog čovjeka, te kome on smeta, te ovo, te ono …
Ja bih šutio bar u čast poginulima u onoj stravičnoj željezničkoj nesreći, ali ovaj je skoro zapjenio od puste priče .

I zato se ne čudim onima koji će nam sa jumbo plakata po n-ti put obećavati brda i doline ako glasamo za njih .
Ne čudim se ni onom potpuno zdravom polusvijetu bez mozga koji je od puste ljubavi prema Domovini izgubio radnu sposobnost pa ih mi budale moramo hraniti .

Čudim se onim ljudima koji na prvi pogled izgledaju sasvim normalno, a bez problema će popušiti priču o ekspresnom izlasku iz krize nekoga tko se počeo baviti politikom samo zato što mu je dosadilo voziti Škodu staru 20 godina …

Zapamtite samo jednu stvar : vizija države kod ljudi kojima su puna usta Hrvatske me najviše podsjeća na 'Pevecove' police – kič, šrot i nered !

Tužno je kad Vas 'SPIG' i lady Gaga moraju učiti pameti…

…a, onako usput, od ukradenog žita iz silosa još uvijek ni traga , ni glasa …



Post je objavljen 14.11.2010. u 20:18 sati.