Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkistra1961

Marketing

Linić uzvratio Vinkovčanima

Photobucket

13.11. , 15.kolo 1.HNL , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda, gledatelja: 1000
NK ISTRA 1961 - HNK CIBALIA VINKOVCI 1:0
Linić 64'

CK: Stranatić (Ist) 58'

Unatoč činjenici da su veći dio prvog poluvremena igrali sa igračem manje, nogometaši Istre 1961 uspjeli su zatresti Vinkovačku mrežu te stečeno vodstvo očuvati do kraja. Tako su na veliku radost svojih navijača upisali nova tri boda, uzvrativši Cibaliji za poraz u kupu od prije tri dana.
Sam početak utakmice dao je naslutiti da će ova priča biti drugačija od one koju smo gledali u srijedu, kada je pulska obrana već od uvodnih minuta davala puno prostora brzonogim napadačima Cibalije. Danas su svi putevi prema Škoriću bili uspješno zatvarani, a domaći stoperi nisu iz vida ispuštali neugodnog Kresingera i njegove suigrače. S druge strane prijetilo se uglavnom iz prekida, no dva slobodnjaka Alimija, kao i jedan udarac iz daljine istog igrača, nisu donijeli promjenu rezultata. Na odmor se otišlo sa početnih 0:0, bez puno uzbuđenja, za razliku od nedavno odigranog dvoboja ovih dvaju momčadi.
Nastavak je pružio puno više događanja na terenu, kao i promjenu rezultata. No, nije počelo dobro za Puljane, jer prvo je Radotić uputio jedan neugodan ubačaj pred vrata, a nedugo zatim zeleno-žuti ostali su sa igračem manje. Naime, u 58.minuti Stranatić je prekršajem zasutavio igrača Cibalije, sudac Kovačić pustio je prednost, što Kresinger koristi i trese mrežu. Međutim, kako je Kresinger to učinio iz nedozvoljene pozicije, Kovačić je vratio loptu na mjesto prekršaja, a Stranatiću pokazao put u svlačionicu smatrajući da se radilo o izglednoj prilici za postizanje zgoditka. Potaknuti isključenjem Vinkovčani su neugodno zaprijetili jednim centaršutom s lijeve strane, ali Prgomet na drugoj vratinici ne koristi izglednu priliku. S druge strane igrač manje nije zasmetao Istri da dođe do toliko željenog vodstva. Šehić je u 64.minuti sjajno prošao po desnoj strani i opalio iskosa, njegov udarac Matković odbija prema Anđelkoviću, no pulski veznjak umjesto mreže pogađa već savladanog gostujućeg vratara. U nastavku akcije lopta dolazi do Siniše Linića, koji snažnim udarcem sa 20-ak metara nadoknađuje netom promašeno i dovodi domaćina u prednost od 1:0. Taj je pogodak ohrabrio Puljane, koji su bez obzira na igrački deficit suvereno čuvali svoje vodstvo. Uz podršku sa tribina zeleno-žuti zatvorili su sve prilaze svom golu, ne dopuštajući Vinkovčanima da dođu u priliku. Jedino što zaslužuje pažnju je nespretno igranje rukom Žuržinova u kaznenom prostoru, no sudac Kovačić pokazao je da je lopta za Istru, očito misleći kako je rukom igrao gostujući napadač. Taj je sudački previd omogućio zeleno-žutima da nastave sa obranom svog gola, dok se na drugoj strani otvaralo sve više prostora za kontranapade. Unatoč nekoliko obećavajućih akcija, izostala je koncerntacija u završnici, pa su domaći navijači morali strijepiti do posljednjih sekundi. Mogao je pred sam kraj poravnati mladi Koledić, no za razliku od kup susreta ovoga je puta bio neprecizan, što je značilo početak slavlja na tribinama Verude.
Istra je u ovoj utakmici pokazala da ima karakter i čvrstoću, te unatoč igraču manje došla do tri velika boda. Cibalia je za razliku od srijede zaustavljena u namjerama da dođe do pobjede, pa će u natrag Vinkovce bez prvoligaških bodova.

Post je objavljen 13.11.2010. u 18:14 sati.