Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Martinje u Kloštru Podravskom

Po jedinstvenom ritualu, u Martinskoj kapelici u Kloštru Podravskom, jedinoj i jedinstvenoj u ugostiteljskim objektima, njegovo vinočanstvo Petrina Poberun Prvi-Martin kalnovečko-kloštranski Branko Sobota (inače općinski kalinovački načelnik) u koncelebraciji s ostalim podravskim martinjskim biškupima služio je martinjsku mešu i pokrstio mošt u vino vlasniku Ivici Korenu.

foto:Đurđevac.hr
U tome mu je kao kum mošteku pomagao gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan, predsjednik Turističke zajednice područja Đurđevačke Podravine, a kao moštekova kuma Verica Rupčić, članica Skupštine Županijske TZ i izvršna voditeljica turističkih projekata.
Bila je to prva provjera funkcioniranja našeg novog zajedništva na realizaciji konkretnoga projekta, rekao je domaćin Ivica Koren, poznati podravski vinar i ugostitelj, a od prošloga tjedna i član Turističkoga vijeća Turističke zajednice područja đurđevačke Podravine.
-Otvaranju izložbe slika podravskih slikara, koji su bili sudionici tradicionalne slikarske kolonije „Royala“, te matinjskoj meši s krštenjem mošta u našoj Martinjskoj kapelici, bili su prisutni gotovo svi članovi Turističkoga vijeća TZ područja đurđevačke Podravine, što je dobar znak za početak, ocijenio je Ivica Koren.
Slavko Gračan, predsjednik Skupštine TZ područja đurđevačke Podravine je zaključio na kraju pjevane martinjske meše, da takvo zajedništvo i oduševljenje s preuzetim obvezama, kakvo je pokazano prilikom ceremonijala krštenje mošta, očekuje i prilikom realizacije svih drugih velik zajedničkih turističkih projekata.
Đurđevac.hr

Post je objavljen 13.11.2010. u 09:42 sati.