Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nadakljucec

Marketing

„Ljubav, struja, voda & telefon“

Kazalište Kerempuh i ovog je utorka bilo popunjeno. Razlog tome je suradnja Ante Tomića i Vinka Brešana koja je rezultirala predstavom „Ljubav, struja, voda & telefon“. Ovaj dvojac uspio je stvoriti od pomalo već izlizane teme, nesretne i neuzvraćene ljubavi, zanimljivu predstavu koja vas ni na trenutak ne ostavlja ravnodušne.

Image and video hosting by TinyPic
Plakat predstave „Ljubav, struja, telefon & voda“ (photo by: Nada Ključec)

Adaptacija je to Tomićeva trećeg romana koji je nastao 2005. godine. Roman je nastao nakon sudbonosnog susreta autora i jedne pripite žene u pivnici manjeg grada koja mu je ničim potaknuta prepričala svoj život.
Dakle, radnja predstave prati ljubavni život isfrustrirane tridestepetogodišnje frizerke i samohrane majke Lidije (Linda Begonje) bez dlake na jeziku, koja se nakon niza propalih veza nesretno zaljubi u vrlo uspješnog odvjetnika, no oženjenog muškarca( Zlatko Ožbolt).

Image and video hosting by TinyPic
Isječak predstave (photo by: Nada Ključec)

Lidija svoje ljubavne probleme pokušava liječiti tako da se plete u tuđe, i da dijeli „mudre savjete“ svojim mušterijama. Izgubljena u cijeloj toj situaciji, Lidija odlučuje svog ljubavnika natjerati da joj plati za njene seksualne usluge, jer ne želi biti „besplatna kurva“. On naravno odbija prijedlog, no ipak se pohvali svom kolegi Marku ( Borko Perić) što mu ljubavnica nudi. Međutim, Marko je potajno zaljubljen u Lidiju, te bi i platio da joj se približi. On u tome uspijeva i priča završava happy endom. No, meni najdraži dio u predstavi je pojavljivanje na sceni glumice Ane Maras, koja utjelovljuje lik Branke, Lidijine pomoćnice. Naravno, i njen je ljubavni život kaotičan, bolje rečeno tragikomičan. Naime, ona pokušava prekinutu vezu sa dečkom kojeg zovu Žele psihijatrija, samo ime govori o kakvom je liku riječ. Žele psihijatriju glumi odličan Luka Perušić, koji se zbog Branke pokušava ubiti više puta, no na kraju umire nesretnim slučajem.

Image and video hosting by TinyPic

Rekviziti na sceni, poput pomične trake koja vas vodi u prošlost, ili upoznaje sa likovima čini predstavu još interesantijom i dinamičnijom. Iako predstava vrvi vulgarizmima i eksplicitnim scenama ne prelazi granicu dobrog ukusa.


Bis publike ( video by: Nada Ključec)


Post je objavljen 12.11.2010. u 10:40 sati.