Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinagoreta

Marketing

Predstavljanje knjige Euroatlantizam i međunarodni odnosi

Profesorica Fakulteta političkih znanosti, Lidija Čehulić Vukadinović je dana 3.11 predstavila svoju knjigu studentima, profesorima i ostalim uzvanicima. Naziv knjige je Euroatlantizam i međunarodni odnosi , a o njoj su isto tako osim same autorice govorili i prof.dr. Vlatko Cvrtila, Atlantsko vijece RH mr.sc. Pjer Šimunovic, Državni tajnik, MORH ,doc.dr. Marijana Grbeša , Prodekanica Fakulteta politickih znanosti, te dr.sc. Radule Kneževic, Politicka kultura.

Image and video hosting by TinyPic
Plakat s naslovom knjige (photo by: Tina Goreta)

Prof. Crvtila je objasnio kako knjiga raspravlja o samom pojmu euroatlantizma, koji se doveo u pitanje nakon Drugog svjetskog rata, te kako nam daje pregled svih spornih pitanja u razvoju Zapadne Europe. Knjiga je specifična po tome što je povezala mnoge procese i ideje, te govori o prijelomnim trenutcima kao što je raspad Hladnog poretka.

Image and video hosting by TinyPic
prof.dr.Lidija Čehulić Vukadinović, doc.dr.Marijana Grbeša, mr.sc.Pjer Šimunović (photo by: Tina Goreta)

"NATO je poveznica Sjeverne Amerike i Zapadne europe i upravo je zato ova knjiga važna jer je autorica prepoznala niz globalnih trendova", rekao je mr.sc.Pjer Šimunović.
Isto tako prof. Lidiji treba zahvaliti jer je zahvaljujući još jednoj svojoj knjizi doprinjela popularizaciji fakulteta, te je uložila u znastveni rad što se tiče međunarodnih odnosa, a to je danas jedna od najaktivnijih i važnijih tema. Stoga je upravo takvu zahvalu profesorici izrekla prodekanica FPZG-a, Marijana Grbeša.

Prof. Lidija Čehulić Vukadinović je diplomirani politolog i doktor društvenih znanosti. Napisala je mnogobrojne knjige, sudjelovala u organiziranju različitih konferencija i seminara kako u inozemstvu, tako i u Hrvatskoj. Važno je spomenuti i organizaciju međunarodne ljetne škole na otoku Šipanu koja sadrži svake godine 4 jednotjedna znanstvena seminara posvećena temama euroatlantizma.
Na kraju predstavljanja knjige i sama autorica se obratila svojim uzvanicima s nekoliko rečenica. Objasnila je kako je njena knjiga rezultat velikog truda, analize i iščitavanja mnogobrojne literature, ali isto tako knjiga je i rezultat truda njenih profesora.
" Da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene", rekla je prof. Čehulić Vukadinović.
Dvorana u kojoj se odvijalo predstavljanje je bila prepuna studenata koji su profesoricu ispratili ogromnim pljeskom nakon što je jednu zahvalu uputila posebno svojim studentima jer ipak, zbog njih je knjiga i nastala.

Image and video hosting by TinyPic
Studenti na predstavljanju knjige (photo by: Tina Goreta)


Prof.dr.Vlatko Cvrtila govori o knjizi ( video by: Tina Goreta)


Post je objavljen 11.11.2010. u 12:47 sati.