Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

HT rasprodaje nekretnine vrijedne 150 milijuna kuna

Hrvatski telekom najavio je najveću rasprodaju svoje imovine dosad. U drugoj polovici studenoga operater planira na aukciji prodati 33 građevinska zemljišta, poslovna i skladišna prostora površine veće od 130.000 kvadrata, prenosi Poslovni dnevnik. Imovina je to koja vrijedi oko 150 milijuna kuna, ako je suditi prema pokazateljima iz tjednog barometra cijena Burze nekretnina. Službenu procjenu nismo dobili jer u HT-u kažu da ne žele komentirati koliki prihod očekuju od aukcije.

Od atraktivnih nekretnina prodaje se poslovni prostor od 350 kvadrata tik do Trga bana Jelačića u Zagrebu, građevinsko zemljište u Dubrovniku i ono od 21.000 kvadrata u poslovnoj zoni u Dugopolju. U HT-u kažu da nekretnine prodaju u 21 gradu jer žele konsolidirati portfelj nekretnina i ispitati zainteresiranost potencijalnih kupaca.

Odlučili smo određene nekretnine staviti na tržište tako što bismo ih ponudili na prodaju ili dali u najam. Želja nam je unaprijediti upravljanje troškovima poslovanja i upravljanje portfeljom nekretnina jer se zahvaljujući novim tehnologijama i reorganizacijama poslovanja smanjila potreba za dijelom poslovnog prostora, tvrde u HT-u.

Prema financijskom izvješću za treće tromjesečje HT ima nekretnine, postrojenja i opremu vrijedne 6.26 milijardi kuna. Ove se godine po prvi put unazad tri godine ta imovina smanjila. Od 2007. godine, kad je iznosila 6.15 milijardi kuna, kontinuirano je rasla te je prošle godine dosegla vrijednost od 6.5 milijardi kuna.

Izvor/autor: Glas Slavonije/PressCut


Post je objavljen 11.11.2010. u 09:33 sati.