Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

PU Vpž: Proslava dana "Martinja"

Povodom proslave i obilježavanje dana „Martinja“ na području PU virovitičko – podravske, pojačano će se vršiti regulacija prometa.

Tih danase očekuje povećanje prometa na cestama u svim gradovima i mjestima, a najviše na prilaznim prometnicama u blizini vinograda i klijeti.

Od početka godine na području PU virovitičko – podravske, smanjena je problematika prometnih nesreća sa sudionicima pod utjecajem alkohola i smanjene su posljedice prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.
Od ukupnog broja sudionika njih 10.4 %, u trenutku prometne nesreće bilo je pod utjecajem alkohola, međutim u odnosu na predhodne godine, stanje sudionika pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama se poboljšalo.Od ukopno 12 smrtno stradalih osoba, 52 teško ozlijeđene i 250 lako ozlijeđenih u 533 prometne nesreće u prvih 10 mjeseci ove godine, smrtno je stradalo 7 osoba, koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, 20 osoba je teško, a 48 lako ozlijeđenih.
U vinogradima i klijetima, gdje će biti organizirane brojne privatne i javne zabave s okupljanjem većeg broja ljudi, očekuje se povećana konzumacija alkohola proslavu krštenja vina. Slijedom navedenog, obavještavamo sve vozače, da će policija od 11. do 14. studenoga, na području cijele policijske uprave (Županije) provoditi pojačani nadzor sudjelovanja osoba u prometu pod utjecajem alkohola.

Kako bi bezbrižno sudjelovali u svetkovini „Martinja“, policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola sebi osiguraju siguran smještaj do slijedećeg dana ili za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol, kako ne bi ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu, a time sigurno izbjegli i sankcije za prometne prekršaje.
Ovom prilikom pozivamo i sve zainteresirane novinare da se uključe u provedbu pojačanih mjera nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, a svoj dolazak moraju pravovremeno najaviti Policijskoj postaji , kako bi se mogao organizirati njihov prihvat.
PU Vpž



Post je objavljen 10.11.2010. u 17:49 sati.