Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkistra1961

Marketing

Zasluženo slavlje Vinkovčana

Photobucket

10.11., 1/4 finala kupa RH , Pula-ŠRC Uljanik-Veruda , gledatelja: 600
NK ISTRA 1961 - HNK CIBALIA VINKOVCI 2:3
Pauletić 49', Alimi 88' ; Prgomet 21' , Kresinger 36' , Koledić 85'



Prvi od dva međusobna dvoboja Istre 1961 i Cibalije u svega 4 dana pripao je gostima iz Vinkovaca, koji su time napravili ogroman korak ka plasmanu u polufinale hrvatskog kupa.
Od samog početka zamjetan je bio propuh u domaćoj obrani, što su Vinkovčani znali iskoristiti. Doduše, prvu veću šansu imala je Istra preko Linića, koji nakon jednog centaršuta ostaje zaboravljen na drugoj vratnici, ali iz čiste pozicije glavom puca preko vrata. S druge strane nizale su se opasnosti preko brzonogih napadača Cibalije. Jedna od takvih akcija, koje su često prekidane zbog zaleđa, završila je pogotkom Prgometa. Bilo je to u 22.minuti, i već je tada propao plan Puljana da pobjede bez primljenog gola. Dapače, moglo se naslutiti da će nastave li ovako primiti još pokoji, a šansi nije nedostajalo. Dino Kresinger imao je tri stopostotne prilike u prvom dijelu : jednu mu je obranio Škorić, drugu je upropastio ne zahvativši dobro povratnu loptu, a samo je ona u 35. minuti završila povećanjem vodstva, i to tako što je ubačaj Bartolovića na prvoj vratnici glavom sproveo u mrežu. Bila je to kazna Puljanima ne samo za lošu igru u obrani, već i za propušteno u napadu, s obzirom da je uz udarac glavom Pauletića i Alimi imao sjajnu priliku, ali je pucao tik pored suprotne vratnice.
Nastavak je donio nešto drugačiju sliku. Poslije svega minute igre u 2.poluvremenu Pauletić je nakon udarca iz kuta smanjio zaostatak domaćina. Ipak, Cibalia se znala zatvoriti i čuvati stečeno vodstvo, pa su igrači Istre unatoč dominaciji ostajali daleko od gostujućeg gola. Tu je uspavanku sačinjenu od jalovih domaćih pokušaja, te pokoje kontre gostiju, prekinuo mladi Cibalijin napadač Koledić, pogotkom za 1:3 u 85.minuti. Bila je to konačna potvrda zasluženog slavlja Vinkovčana, dok je barem malo zadovoljstva razočaranim gledateljima priuštio Alimi sjajnim udarcem i ''eurogolom'' u 88.minuti.
Treba uzeti u obzir da taj gol nije samo utješan, jer daje veće šanse za eventualni preokret u Vinkovcima. No, onaj tko putuje na uzvratnu utakmicu sa domaćim porazom od 3:2 nema se baš čemu nadati, iako je u nogometu sve moguće. Doduše, jednu su senzaciju zeleno-žuti već priredili u 1/8 finala, pa je teško očekivati da će biti te sreće da to ponove i za 2 tjedna u Vinkovcima. Puno će veća prilika za revanš biti u subotu, kada isti protivnici na istom stadionu igraju prvenstveni susret 15.kola 1.HNL.


Post je objavljen 10.11.2010. u 17:38 sati.