Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Jedan pozitivni primjer obrazovanja o prirodi

Srednja škola M. A. ReljkovićNasuprot glupostima, koje sam naveo jučer, navodim danas suprutni primjer, kakav naravno neće izazvati divljenje zanesenih sljedbenika. Skrenuli su mi pažnju na intervju objavljen na portalu biologija.com.hr. Sugovornik je Vlado Prskalo, ravnatelj Srednje škole "Matija Antun Reljković" iz Slavonskog Broda, koji govori o uspjesima po mnogim kriterijima najuspješnije škole u Hrvatskoj.

Što je to učenje u životnom okruženju, hidroponski uzgoj rajčica, kako izgledaju najljepši hrvatski školski vrt i ergela lipicanaca te zašto Prskalo u početku nije niti htio biti ravnatelj, a ipak je iz Europske unije za svoju školu osigurao više stotina tisuća eura, doznajte u razgovoru sa suradnicom portala biologija.com.hr Željkom Majić.

To je "na rubu znanosti" (koja traga za istinitim), samo što s druge strane tog ruba nije šarlatanstvo (koje besramno laže i manipulira), nego ideal obrazovanja: dati učenicima znanje, ali i "obraz" (spoznavati, također, ono lijepo, i ono dobro).

Post je objavljen 10.11.2010. u 15:13 sati.