Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović razgovarao s veleposlanikom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Nj. E. Vefahanom Ocakom

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr. sc. Dragan Čović razgovarao je u četvrtak, 4. studenog 2010. godine, u Domu HDZ BiH u Mostaru s veleposlanikom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Nj. E. Vefahanom Ocakom. Na sastanku je bilo riječi o proteklim općim izborima u Bosni i Hercegovini, implementaciji izbornih rezultata, te o aktualnim političkim i gospodarskim prilikama u BiH.


Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović istaknuo je nužnost žurnog donošenja novog Ustava BiH kojim bi se osigurala istinska ustavna jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda, kao i žurna izmjena Izbornog zakona BiH kako bi se zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu. "Novi ustav mora osigurati istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH. Rješenja treba temeljiti na razgovorima i kompromisu te međusobnom uvažavanju", istaknuo je prof. dr. sc. Dragan Čović. Predsjednik HDZ BiH također je istaknuo kako će budući predsjedatelj Vijeća ministara BiH biti iz reda hrvatskog naroda i predstavnik HDZ BiH.

Veleposlanik Republike Turske u BiH Vefahan Ocak kazao je kako će BiH i dalje imati potporu Republike Turske na svom euroatlantskom putu. Sastanku u Domu HDZ BiH je nazočio i generalni konzul Republike Turske u Mostaru Metin Ergin.



URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

Post je objavljen 04.11.2010. u 19:42 sati.