Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Operacija "Vratit će se Valter"


Na tajnoj lokaciji u sred Zagorja jučer su održani združeni plaćenički manevri pod kodnim imenom "Vratit će se Valter". Iako nam je u zadnji tren zbog privatnih obveza i nekakvih tehničkih otkaza odustalo čak šest redovnih boraca, zahvaljujući najnovijoj plaćeničkoj ćeliji na teren ipak izlazi planiranih 26 plaćenika.

Plaćenici

Bez puno kompliciranja dijelimo se na dvije grupe prema tome kako su ljudi pristizali, pa oni koji su zadnji stigli kreću s autima do južnog ulaza u šumu, dok ostatak društva pješači do bližeg sjevernog ulaza. Uspon do šume nas je lijepo zagrijao pred fajt. Čujemo se sa kontra stranom i dogovaramo početak u određeno vrijeme. Raspoređujemo se u strijelce i krećemo lagano češljati teren do kontakta. Sraz boraca koji se dobro poznaju uvijek je žestok. No unatoč tome, uvijek ima iznenađenja. Tako dok je središnji "sidreni" dio ekipa držao čuke i prirodne zaklone te paljbom pokrivao prebacivanje glavnih snaga, nekoliko puta smo na obje strane bili pometeni s bočnim udarima. Njih su u pravilu izvodili mlađi ili brži "trkački" dijelovi plaćenika. Zahvaljujući brzom respavnu od 10 minuta i povlačenju 50m u dubinu rasporeda nakon pogibije, prvi fajt se odužio skoro cijeli dan. Cilj je bio na taj način neprijatelja izbaciti iz šume. No to nije uspjelo ni jednoj ekipi. U jednom trenutku, sjeverna ekipa stisla je južnu skoro sto metara niže od mjesta prvog kontakta, ali nije uspjela riješiti jednog preživjelog koji se zavukao negdje u gustiš. Zahvaljujući tome njegova ekipa uspijeva oživjeti i opet ulaze u borbu. Nakon puna tri sata fajtanja, južnjaci konačno zauzimaju sjevernjačku čuku i izbacuju sve naše iz borbe. Poanta ovog fajta je bila - Treba znat i kad se treba zavući u gustiš...

Plaćenici

U drugi fajt krećemo sa zamjenom strana. Poučeni prijašnjim fajtom mi "sjevernjaci" se dogovaramo odvojiti trećinu boraca i poslati ih po širokom obuhvatu neprijatelju s leđa. U međuvremenu glavni dio ekipe ima zadaću "zabavljati" neprijatelja na središnjem dijelu. Iako nas neprijetelj primjećuje prije no što smo došli na povoljnu udaljenost za otvaranje paljbe, forsiranim jurišem petorka uspijeva južnoj ekipi nanijeti znatne gubitke. Iako je ubačena petorka pritom junački "izginula"... u jednom trenutku južna ekipa je bila stisnuta u svega desetak metara prostora. Pošto je to bilo to... odlučujemo završiti fajt i vratiti se u "bazu" gdje se vatra upravo razgorjela. Ogromna količina kotleta, vratine, ćevapa, ražnjića, gljiva, piva, vina i rakije samo su čekali da budu komisijski razduženi. Toj zadaći smo se združeno posvetili od nekih 16:30h, pa sve do 20:00h kada posljednji plaćenici napuštaju poprište bitke... uz zaključak vidimo se i sljedeću nedjelju.

Plaćenici


Post je objavljen 08.11.2010. u 08:38 sati.