Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/leaolivari

Marketing

Rah rah ah-ah-ah! Ro mah ro-mah-mah Gaga Ooh-la-la!

Spektakl? Performans? Koncert? Predstava?
Ne znam kako bi opisala prvi nastup kontroverzne Lady Gage u prepunoj Areni Zagreb. Ono u što sam potpuno sigurna je da je to velika dobro uigrana mašinerija. Krv, efekti, polugoli plesači i plesačice, auti na pozornici, dizalo - sve je to dio zemlje čudesa u kojoj smo se našli. Pa makar i samo na dva sata...
Histerija oko nastupa "princeze popa" kako je mnogi nazivaju, mogla se osjetiti na dan nastupa. Horde fanova već su u ranim podnevnim satima okupirale zagrabačku Arenu. "Mala čudovišta" kako Gaga zove svoje obožavatelje, svih uzrasta došla su prisustvovati jednom od najiščekivaniji pop koncerta posljednjih godina. Oni malo mlađi stigli su u pratnji roditelja, nekolicina je imala konzerve utaknute u kosu, roze perike, iscrtana lica, šarene naočale, raznolike modne dodatke kako bi se što bolje uklopili u bal čudovišta.
Koncert je započeo sa dvadesetak minuta zakašnjenja, a Lady Gaga ga je otvorila pjesmom "Dance in the dark".



Scenografija se mijenjala četiri puta, a gospođica Gaga nas je čak 12 puta oduševila različitim kreacijama. Prije svake pjesme održan je svojevrsni skeč, uz kratko obračanje publici, uglavnom riječima podrške gay zajednici i onima usmjerenim borbi protiv nasilja. Show, koncert ili predstava? Potpuno svejedno, jer se već na samom početku moglo uvidjeti da je zabava zagarantirana. Nizali su se hitovi “Beautiful, Dirty, Rich”, “Telephone”,“Poker Face” i “Paparazzi” te "Boys, Boys,Boys" - pjesma ovog puta pretvorena u svojevrsnu gay himnu. Gotovo neprimjetan gaf dogodio se kada je u jednom trenutku jedan od plesača izašao na pozornicu i predao Gagi slovensku zastavu. No ni to očito nije smelo publiku da pjeva iz petnih žila jer ovo je stvarno bio nastup za pamćenje kojim je opravdala očekivanja svojih obožavatelja.






Madame GaGa bacila je u trans i oduševila više od 19 tisuća fanova. Na "The Monster Ball" turneji predstavila je svoj novi album "The Fame Monster" koji je u krenuo u prodaju 18. studenog prošle godine, a nastavak je vrlo uspješnog prvijenca 'The Fame'. Turneja je započela u Stockholmu 7. svibnja i završiti će na proljeće sljedeće godine u Sjevernoj Americi. Do sada je na istoj zaradila preko 2 milijuna dolara, te još jednom svijetu pokazala da suvereno vlada pop scenom.








Post je objavljen 07.11.2010. u 21:02 sati.