Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Horner službeno: Obojica vozača su još u igri za naslov

Image and video hosting by TinyPic

Šef Red Bull Racinga, Christian Horner je i službeno potvrdio stav momčadi kako je još uvijek prerano fokusirati se na Marka Webbera. U praksi će to značiti da Sebastian Vettel, barem u Brazilu, neće biti drugi vozač momčadi te da će imati jednaki tretman i podršku momčadi da se bori za što bolju trkaću poziciju.
Webberov zaostatak u ukupnom poretku za Alonsom iznosi 11 bodova, dok je zaostatak njegovog momčadskog kolege Vettela 25 bodova, što je vrijednost jedne pobjede.
"Imamo dvojicu fantastičnih vozača i nastavit ćemo ih jednako podržavati, potpuno u skladu s Red Bullovim sportskim duhom i etosom," izjavio je Horner u intervjuu kojeg je dao za službene internetske stranice momčadi. Kao što smo vidjeli u Koreji, nemoguće je predvidjeti što će se dogoditi jer su petorica vozača u igri i vrlo su izjednačena. Primjerice, 10 krugova prije kraja Sebastian je bio vodeći u prvenstvu, dok je Alonso na vodeću poziciju došao tek nakon naše loše sreće. Sve to samo pokazuje kako se situacija može vrlo brzo promijeniti. Bližimo se kraju prvenstva, matematika će pričati sama za sebe, no siguran sam da će naši vozači napraviti sve što je moguće kako bi ostvarili najbolji rezultat za momčad."
Dodao je i da Red Bull s Velike nagrade Koreje može izvući i neke pozitivne i ohrabrujuće zaključke, usprkos 0 bodova na kraju.
"To je staza za koju su ljudi predviđali da neće odgovarati Red Bullu, a ipak smo se kvalificirali u prvi red te smo otklonili sve sumnje o performansama našeg bolida po kiši. Strategija i zaustavljanja u boksu su bili na razini zadatka, a Sebastian je napravio odličan posao kontrolirajući utrku s prvog mjesta. Rezultat je razočaravajući; velikodušno je od Renaulta što su nam se javno ispričali, ali mi pobjeđujemo i gubimo kao momčad. U Brazil ćemo doći još jači." zaključio je Horner.

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 28.10.2010. u 11:47 sati.