Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Vettel neće morati pomagati Webberu u borbi za naslov svjetskog prvaka

Red Bull Racing neće tražiti od Sebastiana Vettela da podrži svog momčadskog kolegu Marka Webbera u borbi za naslov svjetskog prvaka, unatoč povećem bodovnom deficitu.
Vettel za vodećim Alonsom trenutno zaostaje 25 bodova u poretku vozača, dok je njegov zaostatak za Markom Webberom nepromijenjen i nakon Velike nagrade Koreje te iznosi 14 bodova.
Direktor momčadi Christian Horner je izjavio da bi odustajanje od vlastitih ambicija dvije utrke prije kraja sezone bilo preuranjeno za Vettela.
"Kao što smo vidjeli i na ovoj utrci, različiti vozači su nekoliko puta bili vodeći u prvenstvu. Fernandu smo danas dali lijep poklon i momčad mora razmisliti o tome, ali vidjeli smo i kako se stvari mogu brzo promijeniti," izjavio je Britanac.
"Prema prošlogodišnjem sustavu bodovanja, razlika između Sebastiana i Fernanda bi iznosila svega 10 bodova, dok mu je Mark još bliže. Stoga je naša strategija jasna i podržavat ćemo obojicu svojih vozača. Ne bi bilo u redu tražiti od Vettela nešto takvo. Nitko nema kristalnu kuglu i mislim da današnju utrku nitko nije mogao predvidjeti, a ako je netko uspio onda je napravio vrlo, vrlo dobar posao. Prvenstvo će završiti tek u posljednjem krugu u Abu Dhabiju i mi ćemo pritiskati sve do tada."
Red Bull Racing je Veliku nagradu Koreje započeo s dva bolida u prvom startnom redu, no doma odlaze s ukupno nula bodova.
"Utrke ponekad mogu biti okrutne, a ovo je bio jedan od onih dana za Red Bull. Sebastian i momčad su sve napravili kako treba, pročitali su strategiju i uvjete. Bio je u dobroj poziciji gotovo sve do kraja utrke, ali onda ga je katastrofalni kvar motora onemogućio da dođe do sigurne pobjede. Mark ove godine nije napravio puno grešaka, ali ova današnja ga je skupo stajala. Razumljivo je da je uznemiren događajima, ali oporavit će se. Nakon Valencije, gdje je imao posljednje odustajanje, je pobijedio sljedeću utrku. Bit će dobar u Brazilu, to je staza koju voli." zaključio je Christian Horner.

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 25.10.2010. u 11:45 sati.