Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Sebastian Vettel: Neću odustati od borbe za naslov svjetskog prvaka

Image and video hosting by TinyPic

Sebastian Vettel je izjavio da neće odustati od svojih ambicija za osvajanje naslova svjetskog prvaka unatoč odustajanju s današnje Velike nagrade Koreje i zaostatku od 25 bodova za Fernandom Alonsom u prvenstvu vozača.
Dvadesettrogodišnjak je odustao u 43. krugu zbog tehničkih problema na bolidu, čije uzroke Red Bull Racing tek treba potvrditi. No, najvjerojatnije je riječ o otkazivanju motora.
Na pitanje televizijskih reportera misli li da još uvijek može osvojiti naslov prvaka, Vettel je odgovorio: "Mislim da možemo. Još je 50 bodova do kraja sezone koji se mogu osvojiti. Naravno, bilo bi nam puno lakše da smo danas pobijedili. Ali, to je život, tako je ponekad. Ipak, ovo je bilo malo previše za nas, ali tako nam je cijele sezone. Svi imaju uspona i padova, ali mislim da smo ih mi imali posebno puno i to ne možete promijeniti. Zato ćemo nastaviti raditi pognute glave. Pokušat ćemo izvući najviše iz bolida. Što se tiče brzine, mislim da tu nemamo što još unaprijediti."
Vettel smatra da je na današnjoj utrci napravio savršen posao i sve što je bilo u njegovoj moći.
"Taj trenutak, razumljivo, nije bio lijep, ali mislim da smo svi imali vrlo tešku i izazovnu utrku," dodao je.
"Biti na prvom mjestu cijelo vrijeme, kontrolirati utrku i gume... mislim da nismo mogli napraviti bolji posao. Mislim da smo, više ili manje, bili savršeni, a isto vrijedi i za jučerašnjih kvalifikacijski rezultat."
Vettel je jučer, podsjetimo, osvojio devetu najbolju startnu poziciju u ovoj sezoni.
Neposredno prije odustajanja, Vettel se preko radija žalio na slabu vidljivost na stazi Yeongam. I sam zna da bi za Red Bull bilo bolje da je utrka kojim slučajem prekinuta.
"Imao sam srednje tamni vizir na kacigi, spuštao se mrak i bilo je vrlo teško uočiti neravnine na stazi i odrediti reference za kočenje. Prvi zavoj i prvi sektor su bili posebno teški, a zadnji sektor na stazi je bio jako taman. Da, pomoglo bi nam da su utrku zaustavili 10 krugova prije kraja. Ali, drugi vozači su završili utrku i barem su mogli vidjeti stazu."

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 24.10.2010. u 22:36 sati.