Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

Dnevnik jedne studentice s KIT-a





DAN ZA DANOM

PONEDJELJAK
Protekli je tjedan na faxu bio pomalo nedinamičan. Da… ponedjeljak su bili Svi sveti i studenti KiT-a su, kao i ostali, pošli svojim kućama, na finu maminu kuhinju. Prepričavali dojmove sa studija, tračali kolege i profesore. Najvjerojatnije nisu ponijeli knjige za učenje.

UTORAK
Utorak su se prepričavali dojmovi nakon vikenda, pušeći cigaru na našoj poznatoj terasi u Rovinjskoj ispred faxa. Tražila se je kava više, jer su studenti krenuli tek utorak ujutro od kuće da što više iskoriste vikend. Pametni ljudi! Zar ne?

Kao hladni tuš koji vraća u surovu realnost uslijedio je sat Engliša jezika. Govorili smo o tome kako napraviti KRATKU prezentaciju i što bolje ju prezentirati. Bili smo podijeljeni u grupe od po tri-četiri studenta i zadatak je bio izraditi KRATKU prezentaciju o sadašnjem vremenu u engleskome jeziku. E, da! Profesorica je prošli tjedan rekla da možemo donijeti dodatne materijale na kojima možemo kolegama objašnjavati gramatiku. Rekla je da potrudimo li se, bit ćemo za to nagrađeni. Ja sam donijela svoju malu žabicu-frogicu iz djetinjstva. Spremila sam i zadatke za grupu. I sad, očekivala sam svašta! Donijela sam svoju malu žabicu, zadatke. Kad sam na sebi primijenila malo psihologije pozitivnog mišljenja x 3, krenule su KRATKE prezentacije. I da, zaboravih, na jednu zapravo u potpunosti bezveznu činjenicu, a ta je da nas je u mojoj grupi bilo pet. Naša je grupa, prva pozvana na prezentaciju. Kolegica P. je predstavila našu grupu i završila svoje izlaganje, jer je bilo vrijeme da ja uzmem stvar u svoje ruke. Za početak sam konjugirala glagol play na primjeru igram se sa žabicom. Nakon toga je kolegica na ploču ispisivala iznimke koje se pojavljuju u tome vremenu, a to sam joj diktirala naravno ja. Zatim sam kolegama kao profesorica postavljala pitanja o temi na koje sam, nažalost, morala sama sebi odgovarati. U razredu se čuo smijeh i neki žamor. Ta ja sam im smiješna - rođena komičarka! Kao efektan završetak nastupio je profesoričin: Stop talking! Ma kakav tolking sad, ja sam se tek zagrijala?! Tada su uslijedile profesoričine kritike: predugo, samo jedna osoba govori, a ostale su ljupke hostese. To je mini-presentation. Joj, Joj! Ma sve bi cure iz grupe govorile, ali kad ja završim. Što se hostesa tiče, cure su lijepe, ljupke. Zašto ne? Možda odu na Bingo u budućnosti. A predugo… od viška informacija glava ne boli, samo jezik. Mene jezik nije ni jednom zabolio, što znači da je sve u savršenom redu. I da! Oni zadaci koje sam spominjala na početku priče, nisam bila ni na pola puta do njih. Nisam stigla ni do present continuousa. Mislim, sadašnja vremena su veoma složena vremena. Ne želim studente imati na duši jer im ja nisam dovoljno objasnila!

SRIJEDA
Nisam bila na predavanju, ali sam načula da studenti muku muče s glasovnim promjenama. Izgleda da ćemo morati u narednim tjednima na blogu pisati o temi glasovne promjene. A ono čime bi studenti bili još zadovoljniji, bilo bi to kad bismo na blog stavili rješenja vježbenice iz jezične kulture. Ne trebaju nama letci i predavanja za popularizaciju bloga, riješena vježbenica i čitanost se penje do vrha!

ČETVRTAK
Ekonomija…pušenje…troškovi…studentske prezentacije…trema onih koji prezentiraju…mrak vani…ajme…krivulje…grafički prikazi…izračunavanje troškova… poduzetnici…kraj…podjela novih prezentacija…dobila sam neku o cikličnosti gospodarstva…joj…kava u kafiću…doma po mraku…tek je 17 i 30…


PETAK
Nisam bila, a ništa nisam ni načula. Izvori su mi ovoga puta zakazali.

I za kraj… još jedna zanimljivost s KiT-a. Kod nas su sa pojavili neki novi brucoši koji su rekli da im je u referadi rečeno da predavanja počinju u studenome! Ovim putem sve kritike referadi!

E.





Post je objavljen 07.11.2010. u 09:57 sati.