Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ninjawalka

Marketing

Arena centar otvorio svoja vrata

Dok jedni govore o recesiji i potrebi za „stezanjem“ remenja, s druge strane shopping centri u Hrvatskoj rastu kao „gljive poslije kiše“. Nakon duge najave došao je red i na otvaranje Arena centra na Laništu.

Photobucket
Novootvoren shopping centar na Laništu / photo by Ninja Walka

Službeno otvorenje za VIP uzvanike održalo se večer prije, dok je za ostalo građanstvo Arena centar otvorio svoja vrata 5.11. u jutarnjim satima.
Arena centar je projekt mađarske tvrtke Trigranit. Gradnja je trajala oko godine i 6 mjeseci i u sam projekt uloženo je „astronomskih“ 350 milijuna eura. Prostire se na impresivnih 200 tisuća četvornih metara u kojima se nalazi preko 200 trgovina, kao i različiti zabavni sadržaji, ali i kako je najavljeno, „najveća kuglana u Hrvatskoj“ (još uvijek nedovršena).
Projekt je u medijima predstavljen kao „novi centar Zagreba“, a pod time se mislilo na projekt koji će zajedno sa sportskom dvoranom Arena Zagreb činiti novo središte i nuditi građanima sportske sadržaje, zabavu, ali i mjesto boravka za cijelu obitelj.
Zbog sve manje potrošnje ljudi bilo je potrebno napraviti novi koncept s kojim će se određeni trgovački centar istaknuti i na taj način privući što više kupaca. Arena centar će činiti kompleks kina ( 9 kino-dvorana od kojih je jedna isključivo za 3D filmove), imat će mnoge zabavne sadržaje za djecu, a kako se navodi u planu je izgradnja diskokluba kao i „centra budućnosti s vlastitim trgom“ s kojim će Lanište dobiti novi sjaj.
Otvorenje je privuklo mnoštvo znatiželjnika, iako se većinom radilo samo o šetačima. Trgovine su uglavnom bile poluprazne, osim već nekih dobro poznatih brandova u Hrvatskoj kao što je C&A koji je svojim posjetiteljima nudio popust od 20 %.

Photobucket
Arena centar, dan nakon VIP otvorenja / photo by Ninja Walka

Arena centar je tako postao domom nama „novih“ brandova kao sto su Gap, Zara home ali i H&M i XYZ koji svoja vrata planiraju otvoriti početkom iduće godine.

Photobucket
Gap / photo by Ninja Walka

Photobucket
XYZ-najavljen za veljaču 2011. / photo by Ninja Walka

Radno vrijeme centra je svaki dan do 21:00.


Zabava u Arena centru / video by Ninja Walka


Post je objavljen 06.11.2010. u 14:42 sati.