Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Zahtijevanje naroda


prst i nokat, brat i sestrica, Ivica i Marica

Ma gle, gle, doktor Ivo Sanader zahtijeva istragu. Ma gle ti tog arogantnog bezobraznog mamlaza, kako je samo dosljedan u svojoj bahatosti, on s visoka nešto zahtijeva, kao da još uvijek sjedi u premijerskoj fotelji. Ovaj je lik do jučer sjedio u premijerskoj fotelji, a žalosna je sramota ovog naroda da danas sjedi u Saborskoj koja mu osigurava imunitet. Zato je uostalom u nju i sjeo.
No pitam se, što bi bilo kad bi recimo narod zahtijevao da se gospodin pred narodnim sudom konkretno izjasni zašto je kukavički pobjegao sa položaja i ostavio zemlju na cjedilu? Što kad bi narod konačno zahtijevao naplatu svih računa? U prvom svjetskom za takve slučajeve sudio je jedan još nestrpljiviji i počesto brzopletiji sud. Ne zazivam, samo reminisciram pjesnike, ono ´dobrim metkom iz dobre puške...´

Znate, stvarno je zanimljivo promatrati ovaj unutrašnji rasap HDZa, ovo međusobno gloženje dojučerašnjih prijana, kumova i kuma. Ovaj ping-pong postaje komedija par excellance, to jest - bila bi komedija da toliko negativno ne utječe na ionako katastrofalno stanje u zemlji.
Tip koji je stvorio i gojio ove mamlaze (koji su ga se s lakoćom odrekli, a sada ga s lakoćom proganjaju), danas pokušava na valu narodnog nezadovoljstva dosurfati natrag u igru kao narodni heroj, istinozborac i osloboditelj. Ma pravi se našao belj
Jučerašnji bjegunac i kukavica danas bi htio glumiti pučkog tribuna. Sjetio se toga valjda na američkim univerzitetima, da je dobro biti u dobro s plebsom, pa se sada pokušava ulizati i slizati s narodom prosipajući argumente o nesposobnosti Jadranke Kosor.
Ivo dragi, po amero-konzultantskim uputama glumiš Machiavellia, ali si potpuno omašio. Plebsu je da prostiš pun kufer vas samoproglašenih tribuna. Jadrankinu, i slijepcima vidljivu, nesposobnost danas koristiš kao glavni argument i oružje svoje obrane, u suprotnosti sa čim – valjda ciljaš na svoju sposobnost? Sposobnost čega – davanja petama vjetra? E moj nesuđeni pučki tribunu, djeluješ po onoj - rugala se sova sjenici. Malo si se, čini mi se, precijenio. Trbuhozborac, a ne istinozborac si ti.

Nesumnjivo, lik fakat ima đon od opanka umjesto obraza, a da ne spominjem umišljenost veličine. No to je šah kojeg je ovaj pokvareni i premazani ´tić, u matičnoj stranci, na domaćim prostorima, naučio dobro igrati. Ivo je plod ovih krajina. On je sada prisiljen igrati na kartu osloboditelja jer mu je prvotni plan vođenja države iz sjene propao. Glavna uloga Trećeg čovjeka koju je tada sebi namijenio u međuvremenu je dodijeljena - drugoj. Jednako arogantnoj i samozaljubljenoj Jaci fotelja se previše omilila, pa je dojučerašnjeg mentora ne trepnuvši - otpilila. Za nju je naivno mislio da će biti njegova lutka na koncu, no pri tom je nes(p)retno zaboravio na pravnog savjetnika Šekija koji se metuzalemski održava od alfe do omege. Naš zabludjeli Ivo je potom lunjajući Europom i SADom vrlo brzo skužio da su ga dojučerašnji puleni – nogirali, odredili za ugojenu žrtvu paljenicu, pa je brže-bolje doletio srediti stvar, spasiti vlastitu guzicu od Remetinca, jer je vrag odnio šalu.

I zato se sada naš doktor Ivo Sanader sjetio istrage, zato se on sada sjetio tražiti istinu, kao neki izopačeni Potjeh, ali zapravo Mefisto. Zato se sada koprca, prijeti, dovija, uvija, vadi stranačko prljavo rublje, vadi sve asove iz rukava, naplaćuje stare dugove, drugim riječima – koristi sva prljava oružja bivše stranke da opasno uzburka mutnu i smrdljivu kaljužu te iste stranke, HDZa - stranke iz koje je potekao. Zato on sada diže prašinu, da zakamuflira svoje otiske prstiju na svim krađama, lažima i aferama koje su on i njegova dojučerašnja stranka producirali. On svojim učenicima jasno poručuje: nakon mene – potop.
I još veli on njima, ako potonem ja - i vi ćete sa mnom. Umislio sebi čoek da je Kralj Sunce, e svašta, bložetesaćuvaj nut Ali opet ništa čudno za stranku (ne samozavaravajmo se – i za narod) koja obožava stvarati i obožavati kultove ličnosti, velike vođe, ho-ši-minove, mao-ce-tungove, đu-ga-švilije, litl-kimove, piševe i popiše sviju vela…

Ali znate šta – super. Neka samo tako nastave, ja ih potičem party Neka tonu. Na sveopću radost cjelokupnog puka, sa ovakvim članstvom i sljedbenicima - HDZu ne treba neprijatelj. Mlitavoj i nevidljivoj oporbi je dovoljno sjediti skrštenih ruku i čekati da se ovi međusobno porokaju, pokokaju i pokopaju.
Svi ovi hdz-ovski partijci odreda dijele zajedničku, rekla bih tipičnu hdz-ovsku osobinu – gubitak kontakta sa stvarnošću. Stoga svi odreda zaslužuju i jednaku sudbinu, oni doslovno zaslužuju jedni druge. On - Jacu, Šekija, Hebija i ostalu bratiju, a Jaca, Šeki, Hebi i ostala bratija – njega. Glođite se. I davragda ona ljuta paklenska vatrica pod vašim lažljivim lopovskim nožicama palucala dugo burninmad duuuuugo...
Meni jedino žao naroda kojem odavno gori pod petama.


*nemam lovuše za Stinga cry karta-put-boravak, boli glava, ah ništa, vidit će me kad dođe u moje malo misto.

Post je objavljen 05.11.2010. u 19:15 sati.