Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Skupi pokloni...

Da li vam se kada desilo da dobijete neki poklon, koji vam se u tom trenutku čini kao neka bezvrijedna đinđa, a poslije ispadne da je stvar vrijedna - sviđala vam se ili ne?

Ili još gora opcija - da ste potrošili puste pare na poklon, a kad tamo - dotični misle kako ste im kupili neko jeftino sranje. no

Što se desilo? Bili smo na selu. Na groblju. I kod familije.

I sad smo, nakon kavice, pivice i punog gepeka naughty domaće "spize" krenuli prema vratima, a ja na ruci male 13-godišnjakinje vidim Nomination narukvicu. I to onu bogatu, s njezinim (podugačkim) imenom i nekoliko znakova.

Da vam pojasnim, NOMINATION narukvice su metalne narukvice Firentinske draguljarske kuće, dizajnirane kao "lanac" na način da se na "osnovu" posebno kupuju elementi - slova, horoskopskih znakova, nogometnih grbova, zastava raznih država i sl. u varijantama od poludragog do plemenitog metala.

Jedno riječju - dotična narukvica, dobivena od kumova iz Njemačke vrijedi najmanje 300, ako ne i više eura.

Što naravno roditelji male nisu znali. Čak dapače, mlađa kćer je svoju narukvicu, nošenu kao obična biža uspjela izgubiti u igri u blatu obližnje nam županije. rolleyes

O tome kako mi se svojedobno uvrijedila Kraljica Majka, nakon što je primila "plastiku" od svoje snahe, a kad tamo Tupperware zdijele u vrijednosti dobrih par stotina kuna. zubo

Zato - pazite kome što kupujete. Vi možete najbolje željeti, potrošiti puno para, a dotični će se uvrijediti "jeftinim" božićnim, rođendanskim ili nedajbože svatovskim poklonom!

E da, savjet: provjerite da li primaoc poklona, ovisno o sredini gdje živi (npr. na selu su neke druge stvari zanimljive - i to ne nužno jeftine stvari, mogu to biti i skupe igračke) pozna ili ne kvalitetu vašeg poklona ili još bolje provjerite što je u mikrosredini u tom trenutku "in", a što "out".

Primjer su i skupe sportske stvari, ovisno o egzotici sporta kojim se bavi vlasnik, a da pritom ne budu kao takve prepoznate ako ih poklanjate nekom drugom kojemu se ne moraju svidjeti, a isto tako koji neće shvatiti prednosti dotičnog komada odjeće ili rekvizita. Toliko.

Uf što sam danas pametna.smijeh

Post je objavljen 05.11.2010. u 18:03 sati.