Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Odmor od rata

Kratka vijest


U Vukovaru se od 5. do 7.11.2010. godine održava vikend posjeta sudionika projekta ''Odmor od rata'' iz Bosne i Hercegovine i Srbije radi boljeg povezivanja i uspostavljanja prijateljstava među mladima iz republika bivše Jugoslavije.
Organizatori su sudionici/e dugogodišnjih kampova u Neumu iz Vukovara u suradnji s UHD ''Prijateljice'' iz Tuzle te partner organizacijama iz svih gostujućih gradova (G. V. – Uskoplje, Sombor, Srebrenica i Tuzla). Projekt i posjet financirani su od strane Odbora za osnovna prava i demokraciju iz Njemačke (Komitee für Grundrechte und Demokratie, www.grundrechtekomitee.de).
Projekt „Odmor od rata“ na području bivše Jugoslavije djeluje od 1994. godine. Više od 4000 djece i mladih ljetovalo je u Živogošću, Drveniku i Neumu u sklopu projekta, te sudjelovalo na kampovima u Somboru, Tuzli i G. V. – Uskoplju.
Cilj projekta je uspostava dijaloga i povezivanje mladih iz ratom zahvaćenih područja. Vikend posjeta je uvod i priprema za kamp 2011. godine koji će se održati u Vukovaru.


Post je objavljen 05.11.2010. u 07:40 sati.