Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idabutkovic

Marketing

MARKY RAMONE I MICHALE GRAVES U ZAGREBU


Bubnjar Marky Ramone, član velikih The Ramonesa, nastupio je 23. listopada u zagrebačkom klubu Boogaloo. Kako bi doživljaj bio potpun, pridružio mu se i Michale Graves, nekadašnji pjevač horror-punk benda The Misfits. Ovaj slavni dvojac na gitari je pratio Alex Kane, a na basu Clare, oboje iz benda AntiProduct. Žestoki Eksodus otvorio je show provjerenim oldschool punkom, a atmosferu je do usijanja doveo zagrebački Tribute to Misfits band Devil`s Whorehouse. Imidž punk velikana tributeovci su vjerno dočarali u scenskom i glazbenom smislu, odavši tako počast, ne samo Misfitsima, već cijeloj eri horror punka. Prepoznatljiva šminka, devilock, i upečatljivi vokal bili su i više no dostojna uvertira punk-rock velikanima Ramoneou i Gravesu.

Photobucket
Devil`s Whorehouse

Nakon hitova Misfitsa, uslijedio je jednosatni homage klasičnom zvuku "The Ramonesa". Na repertoaru su se tako našle "Rock`n`roll radio", "Pet cemetery", "Hey ho let`s go", "I believe in miracles",… Iznenađenje večeri bila je nova pjesma "When we were angels", koju je publika odlično prihvatila usprkos neočekivano laganom zvuku. Kako i priliči velikim glazbenicima, dečki su se vratili na bis i željnu publiku počastili dvjema obradama – "Have you ever seen the rain" i "What a wonderful world". Nakon svirke, uslijedio je 80's party, inače uobičajen program Kluba. Mišljenja publike bila su podijeljena; dok su neki zadovoljno napuštali klub, drugi su rezignirano komentirali kako je zvuk ovog popularnog dvojca neuporediv s klasičnim Ramonesima.

Photobucket
Michale Graves i Marky Ramone

Photobucket
Marky Ramone


Uz pop-rock uspješnice oprostili smo se s dečkima, a oni su, upravo ovim koncertom, potvrdili da će svoju publiku uvijek imati, kakva god ona bila.


Post je objavljen 31.10.2010. u 17:10 sati.