Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Hrvatska - Kuba 3:0




Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobjedom 3-0 protiv trostrukih
svjetskih prvakinja Kubanki započela je svoj nastup na 17. Svjetskom
prvenstvu u japanskom Matsumotu (Nagano prefektura).

HRVATSKA - KUBA 3-0 (25-23,34-32,25-21)

Matsumoto City Gymnasium

HRVATSKA: Grbac 2,Dujić,Miletić 7,Delić 3,Popović 13, Jerkov 5,Ušić - Jogunica 15,
Katić,Bareš,Miloš 1,Alajbeg 4,Poljak 13

KUBA: Salas 1,Santos 12,Palacios 18,Lescay,Arredondo,Sanchez 6,Cleger,Castaneda,
Giel 5, Carcaces 8,Silie 3,Silva

Pogreške suparnica: Hrvatska 21,Kuba 23


Naše odbojkašice sjajno su započele svoj nastup na Svjetskom prvenstvu, prvom nakon 12-godišnjeg izbivanja svladavši po prvi puta u međusobnim dvobojima svjetsku velesilu Kubu, koja u svojim vitrinama ima tri naslova svjetskih prvakinja (1986, 1994, 1998), stalnu sudionicu najvećih odbojkaških natjecanja.

Ujednačenim napadom u prvome setu naša je reprezenetacija uspijevala držati rezultatsku ravnotežu, a u samoj završnici imati i više smirenosti od Kubanki, te riješiti tu dionicu igre u svoju sa 25-23. Posljednji poen odličnim napadom zaslužila je kapetanica Maja Poljak, a niti jedna naša igračica u prvome setu nije osvojila više od tri poena.

U završnicu drugoga seta Hrvatska je ušla s prednosti od 23-20, ali najbolja kubanska igračica Yoana Palacios odličnim napadom i s dva jaka servisa uspjela je izjednačiti na 23-23, a potom je uslijedila velika borba za set u kojoj su naše igračice uspjele realizirati tek osmu set-loptu, dok su u međuvremenu morale spašavati dvije set-lopte suparnica. U završnici drugoga seta, koji se kasnije pokazao ključnim i za čitav ishod meča, istakla se Senna Ušić Jogunica koja je osvojila posljednja dva poena.

Sredinom trećeg seta Hrvatska je zahvaljujući seriji od pet servisa tehničarke Ane Grbac stigla do vodstva 14-8, Kubanke su se uspjele primaći na jedan razlike (19-18), ali završnica je ponovno pripala odlično raspoloženim Hrvaticama koje su ovom pobjedom napravile veliki korak ka prolasku u drugi krug natjecanja.

U 2. kolu u subotu Hrvatska će igrati protiv SAD-a. (Hina)


Čestitam od srca cure ! Omedeto gozaimasu : )



Post je objavljen 29.10.2010. u 19:59 sati.