Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Završetak Stepinčeve Krunice i najava Papina dolaska!!!

Papa će se pomoliti na grobu bl. Alojzija Stepinca

Pa vi recite da se molitve ne uslišavaju!!!
(mislim da ću ipak još koji mjesec ostati u Hrvatskoj i odgoditi svoje privatne planove...; ))))

A trebali bi još usrdnije moliti i da Josipović postane uvjereni katolik!!! Nije nemoguće - najprije su svi europski biskupi bili kod njega, onda je i on bio kod samog Pape (to ni ja još nisam : ), a sad - Papa dolazi nama...Možda ipak bude nešto i od Josipovića i od katoličke Hrvatske...

"29.10.2010 | 16:43 | IKA V - 126062/10

Papa Benedikt XVI. pohodit će Hrvatsku iduće godine

Priopćenje Tiskovnog ureda HBK


Zagreb, (IKA) - Papa Benedikt XVI. prihvatio je poziv Hrvatske biskupske konferencije, Predsjednika RH i Predsjednice Vlade RH da posjeti Hrvatsku, objavili su danas, 29. listopada, predsjednik HBK đakovačko-osječki nadbiskup mons. Marin Srakić, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić i predsjednik RH dr. Ivo Josipović u Uredu predsjednika RH.

"To je veliki događaj za Hrvatsku", rekao je predsjednik RH dr. Ivo Josipović te izrazio veliko zadovoljstvo zbog pohoda Svetoga Oca istaknuvši kako će taj posjet biti poticaj da se ustraje u reformama i ujedno jasna poruka Europi da Hrvatska jest europska zemlja koja će svojom kulturom i tradicijom doprinijeti boljitku našega kontinenta.

Pohod Svetoga Oca jednoj državi i Crkvi uvijek je radosna vijest, osobito za vjernike, rekao je kardinal Josip Bozanić podsjetivši kako su poziv Papi uputili Hrvatska biskupska konferencija, Predsjednik RH i Predsjednica Vlade RH. Kardinal je dodao da će Papa doći u Zagreb, i to najvjerojatnije u prvoj polovici 2011. godine, te da će u sklopu pohoda Svetoga Oca biti održan Nacionalni obiteljski dan.

Kardinal Bozanić je uz to rekao da je Papa u svojem pismu istaknuo kako će tijekom svojega posjeta Hrvatskoj hodočastiti na grob bl. Alojzija Stepinca.

Predsjednik HBK nadbiskup Marin Srakić istaknuo je da su hrvatski biskupi pozvali Papu da nas posjeti upravo u Godini obitelji i da će u tom smislu Papin pohod biti veliki znak i poticaj našim obiteljima.

Papa dolazi da nas ohrabri, da ohrabri svećenike, Crkvu i naš narod te da nam pruži podršku i potporu na putu prema Europi, rekao je nadbiskup Srakić naglasivši kako će i taj pohod kao i prethodna tri sluge Božjega pape Ivana Pavla II. zlatnim slovima biti upisan u povijest našega naroda."

Post je objavljen 29.10.2010. u 17:12 sati.