Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kruh od luka i slanutka

Image and video hosting by TinyPic


Sastojci
400 g glatkog pšeničnog brašna
100 g brašna od slanutka
1 čajna žlica šećera
1 čajna žlica soli (može i više)
pola čajne žlice papra
1 žlica ulja
2 žlice jabučnog octa
1 suhi kvasac (7 g)
350 ml kefira ili mlaćenice ili jogurta
1 crveni luk + 1 žlica ulja
1 čajna žlica kumina (možete ga samljeti u mlincu za kavu)
1 čajna žlica curryja u prahu
100 g kuhanog slanutka (može iz limenke, ocijeđenog)
+
1 bjelanjak
2 žlice vode
korijanderove sjemenke, kumin ili sjemenke po želji (sezam, lan, suncokret,…)


Sastojci trebaju biti sobne temperature.

U posudu stavite obje vrste brašna, sol, papar, šećer, žlicu ulja, ocat i kvasac. Dodavajte kefir da zamijesite glatko tijesto, mijesite ga par minuta. Pokrijte ga i ostavite na toplom oko 1 sat.


Luk očistite i nasjeckajte pa ga popržite na žlici zagrijanog ulja. Posipajte ga kuminom i ostavite da se ohladi.

Slanutak usitnite (nasjeckajte ili ga grubo zdrobite) pa ga dodajte ohlađenom luku zajedno s curry prahom.


U dignuto tijesto umijesite ohlađeni luk sa slanutkom.

Oblikujte duguljasti kruh i stavite ga u lim obložen papirom za pečenje. Ostavite ga na toplom da se diže oko 45 min.

Prije pečenja kruh odozgo ukoso zarežite na nekoliko mjesta.

Bjelanjak razmutite s 2 žlice vode i premažite kruh. Posipajte ga korijanderom sjemenkama (ili sjemenkama po želji).

Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva i pecite oko 45 min. (ako odozgo previše potamni, pokrijte ga folijom).

Pečeni kruh ostavite da se ohladi.


*Recept je iz knjižice Kruh i peciva, 24 sata.




Post je objavljen 30.10.2010. u 08:12 sati.