Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

SASTANAK: DONJOMEĐIMURSKI NAČELNICI I RAVNATELJ JAVNE USTANOVE

Donji Vidovec, 27.10.2010.

Načelnici donjomeđimurskih općina Dean Hunjadi, Marijan Varga i Josip Grivec sastali su se sa Sinišom Golubom ravnateljom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije. Razgovaralo se o niz aktualnosti vezanim uz djelovanje Javne ustanove te o uspostavi što kvalitetnije međusobne suradnje. U otvorenom i srdačnom razgovoru dotakli su se više različitih problema te dogovorili iznalaženje rješenja u interesu žitelja ovoga kraja.
Razlog zbog kojeg su donjomeđimurski načelnici pozvali g. Sinišu Goluba na sastanak je, između ostalog, obavijesti koje su mještani dobili u vidu letka na svoje nastambe u zaštićenom krajoliku uz rijeku Muru. Ravnatelj je pojasnio da nadzornici zaštite prirode tzv."rendžeri" vode evidenciju objekata i to dostavljaju županu. Kakav će status objekti imati nije njihova nadležnost.
Ravnatelj Ustanove na sastanku je dao informaciju o načinu rada Ustanove, popunjenosti kadrovima, rješenjima koja se primjenjuju u zajedničkom financiranju nadzornika zaštite prirode od strane Ustanove i komunalnog redara i poljočuvara u jednoj osobi a sufinanciranog od strane nekih Općina. Također je upoznao načelnike s ovlastima nadzornika zaštite prirode - rendžera, a to je zaustavljanje osoba i vozila, utvrđivanje identiteta, pregledi prijevoznih sredstava i slično.




Post je objavljen 28.10.2010. u 22:16 sati.