Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbklc

Marketing

HVALA VAM VUKOVARSKI BRANITELJI

Vukovar – ne div Slavonski, već div Hrvatski. Mjesto gdje je nanesen prvi udarac napadačima na Hrvatsku samostalnost, mjesto gdje je prekodrinskim hegemonistima pokazano da svoje okupatorske planove, ni uz pomoć sve sile armije čiji je zapovijedni kadar oduvijek i bio njihov , neće provesti u djelo onako kako je to bilo zamišljeno u njihovim šubarama i titovkama okićenim, i neurednim bradama obraslim, glavama. Mjesto koje je pokazalo ostatku Hrvatske, da je otpor moguć i koje je u mnogima neodlučnima probudilo onaj našem narodu toliko svojstven ponos i prkos, koji je i na ovim područjima u velikoj mjeri pridonio, toliko uspješnom zaustavljanju neprijateljskog napredovanja. No i mjesto koje je, nažalost, podnijelo i najveću žrtvu u tim vremenima.
Pošto dolazimo iz Karlovca, kojemu je kao i još ponekim gradovima prijetila ista sudbina kao Vukovaru, lakše možemo pojmiti značaj ovih mjesta, mjesta posvećenih borbom onih, kojima u čast i podižemo ovu ploču. Pošto smo pak svi mi ovdje pridošli, Bad Blue Boysi, lakše možemo shvatiti onaj već spomenuti ponos i prkos koji osjećaš kad se boriš protiv nekog nadmoćnijeg, kad su ti osjećaji gotovo jedini , uz čast i poštenje, aduti koje imaš, a u borbi si protiv jačeg. Ovdje je to bila borba protiv dobronaoružane vojne sile, a iz poniznosti prema veličini Vaših djela molim Vas da nam ne zamjerite što u isti kontekst s tom borbom stavljam našu, mnogima marginalnu ali nama vrlo bitnu, borbu protiv političara koji su ti promijenili ime voljenom klubu, ili ovu trenutnu protiv primitivizma i apsolutizma braće Mamić u našem voljenom dinamu. Koliku zahvalnost osjećamo prema Vukovaru i ovdašnjim braniteljima vidljivo je i iz toga što su među nama prisutni i mnogi branitelji, dok smo i mi mlađi svi redom djeca ili rođaci branitelja, pa iako imamo i u svojoj okolici mnoštvo domovinskim ratom posvećenih mjesta, a nažalost i grobova za obilaziti, mi sad stojimo ovdje i iskazujemo svoju zahvalnost. Stojimo ovdje jer smo svjesni da se ovdje vodila najsvetija bitka domovinskog rata, jer smo svjesni da su ovdje branitelji kupili vrijeme ostatku Hrvatske da se spremi kako je nebi zadesila ista sudbina kao ovo područje, jer smo svjesni da je ovdje stvoren temelj svim daljnijim pobjedama Hrvatske vojske, da je ovdje obranjena Hrvatska. Danas svoju zahvalnost iskazujemo kroz riječi i postavljanje ove ploče zahvale a nadamo se kako ćemo ubrzo u budućnosti pomoći i konkretnim akcijama prikupljanja pomoći kao što smo to učinili i nedavno priključivši se zajedničkoj akcijI navijača gdje je skupljena pomoć za najsiromašnije Vukovarce.
Sretan sam što su navijači dinama, u ime kojih danas i govorim, i dalje, kao i u vremenima predratnog režima, poštivatelji nacionalnih svetinja i ponosni baštinici nacionalne svijesti. Ponosan sam pak što stojim uz neke od istinskih heroja,jer svaki branitelj, a nadasve Vukovarski naš je heroj, i u ime pristiglih bad blue boysa upućujem im najiskrenije zahvale na svemu učinjenom u uspostavi jedine nam domovine, na podarenoj nam slobodi da u miru učimo, radimo, navijamo, odgajamo svoju djecu. U tom odgoju bitna stavka biti će usađivanje osjećaja poštovanja prema domovinskom ratu i pijeteta i zahvalnosti prema Vukovaru. U trenucima u kojima nemamo druge mogućnosti iskazivanja pomoći i zahvalnosti, najmanje što možemo i moramo činiti je, tijekom svakidašenje molitve Bogu koji je i podario nadljudsku snagu ovim ljudima, sjetiti se i spomenuti Vukovar i Vukovarske heroje te nikad zaboraviti zaslužne za našu slobodu, a kao mantru ponavljati , riječi ispisane i na ovoj ploči, hvala Vam Hrvatski branitelji, hvala Vam Vukovarski branitelji.









Post je objavljen 28.10.2010. u 20:17 sati.