Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bin Laden - Poruka francuskom narodu

Vođa terorističke mreže Al-Kaide Osama bin Laden poručio je u srijedu da je prošlomjesečna otmica petero Francuza u Nigeru bila opravdana i zatražio je povlačenje Francuske iz Afganistana, u audio poruci upućenoj Francuskoj i emitiranoj na televiziji Al-Džaziri.



U kratkoj poruci pod nazivom Poruka francuskom narodu Bin Laden tvrdi i da muslimani imaju pravo nasiljem odgovoriti na zabranu pokrivanja muslimanki u Francuskoj.
Francuski parlament je 14. rujna konačno donio odluku o zabrani pokrivanja muslimanki na javnim mjestima, koja će stupiti na snagu u proljeće 2011.
Jedini način da budete sigurni je da prekinete sa svim nepravdama prema našem narodu, a osobito prokleti Bushev rat u Afganistanu, rekao je Bin Laden.
Oko 3750 francuskih vojnika raspoređeno je u Afganistanu. Kao što ubijate, i vas će ubijati, kao što zarobljujete i vi ćete biti taoci, kao što ugrožavate našu sigurnost i mi ćemo ugroziti vašu, upozorio je.
Al Kaida u islamskom Magrebu (AQMI) preuzela je 21. rujna odgovornost za otmicu skupine petero Francuza, Togoanca i Madagaskarca na sjeveru Nigera pet dana prije.
Francuske vlasti su izjavile da su voljne pregovarati s AQMI-jem o oslabađanju talaca.



Post je objavljen 27.10.2010. u 16:01 sati.