Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Izaslanstvo HDZ BiH razgovaralo u Banjoj Luci s banjolučkim biskupom msgr. Franjom Komaricom


Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, predvođeno predsjednikom prof. dr. sc. Draganom Čovićem, razgovaralo je u četvrtak, 21. listopada 2010. godine, u Banjoj Luci s banjolučkim biskupom msgr. Franjom Komaricom.

Banjolučki biskup msgr. Franjo Komarica čestitao je izaslanstvu HDZ BiH na izbornom rezultatu koji je polučila najjača i stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH. Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović informirao je msgr. Franju Komaricu o aktualnim prilikama, s posebnim osvrtom na položaj hrvatskog naroda u BiH. Zajednički je zaključak kako neće biti dobro za BiH ako ne bude riješeno pitanje hrvatskog naroda u BiH, odnosno ako se hrvatskom narodu ne osigura istinska ustavna jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda u BiH.

Razgovaralo se i o realizaciji projekata pomoći Banjolučkoj biskupiji u predstojećem razdoblju, ubrzanju pomoći realizacije projekata koji se tiču izgradnje crkvenih objekata, nastavku procesa povratka imovine Trapistima, a kao prioriteti su navedeni dovršetak crkve na Petričevcu, završetak zgrade Biskupijskog ordinarijata u Banjoj Luci i spomenika Ivanu Pavlu II. na Petričevcu.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović uručio je msgr. Franji Komarici Monografiju HDZ BiH u povodu 20. obljetnice postojanja i djelovanja najjače i stožerne stranke hrvatskog naroda u BiH.

U izaslanstvu HDZ BiH bili su:

- prof. dr. sc. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH;

- Borjana Krišto, dopredsjednica HDZ BiH;

- Davor Čordaš, član Predsjedništva HDZ BiH;

-Marija Rapo, predsjednica Regionalnog odbora HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna;



Post je objavljen 21.10.2010. u 22:19 sati.