Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Pit Bullovci nisu zabilježili pobjede u Rimu


Jučer kasno uvečer završio je veliki kickboxing spektakl u Rimu "Grand Prix di Roma 2010" na kojem je glavnu ulogu imao borac Pit Bulla Luka Tomić . Luka se u glavnoj borbi borio po K1 pravilima s jednim od najboljih boraca svijeta Armenom Petrosyjanom. Poražen je na bodove nakon tri iznimno kvalitetne i interesantne runde.

Luka je meč otvorio izvrsno te se činilo da bi mogao napraviti veliko iznenađenje, a onda je na samom kraju prve runde, nakon što se poskliznuo u pokušaju high kicka, dobio jaki udarac nogom u jetru te mu je sudac odbrojavao. To je i fizički, ali i psihički poremetilo izvanredan ritam s početka borbe. Druga runda je protekla prilično mirno i izjednačeno, a onda je Luka, s obzirom na to da je imao odbrojavanje morao krenuti na sve ili ništa. Imao je dominaciju do sredine zadnje, treće runde, kada je primio neugodan desni polukroše nakon kojeg mu je sudac ponovo odbrojavao. Poslije tog nesretnog udarca Luka se ponovo vratio u borbu, ali je već bilo kasno za bilo kakav preokret te je Armen Petrosyan zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Ovim porazom Luka nije izgubio svoj Europski WAKO Pro naslov jer je meč bio prestižnog karaktera, a s obzirom na vrlo kvalitetnu prezentaciju, unatoč porazu, dobio je pozitivne kritike velikog broja managera i trenera iz cijele Europe te podršku korektne domaće publike koja je ispunila sportski centar Tendastrisce u Rimu do posljednjeg mjesta. Bilo je oko 4000 gledatelja.

Između ostalih na sinoćnoj kickboxing gali - prvom izdanju "Grand Prix di Roma 2010" nastupila su još dva Hrvata - Finko Barišić iz splitskog Pit Bulla, koji je u K1 borbi poražen je na bodove od Talijana Jacopa Scaringele te zagrebački Pit Bullovac Boris Katalinić koji je u full contactu odradio izvanrednu borbu protiv također domaćeg borca Alessandra Patrignanija, a suci su ovaj meč proglasili neodlučeno.

Osim naših Pit Bullovaca u prestižnim borbama večernje kickboxing priredbe "Grand Prix di Roma 2010", u borbama za titule nastupili su:

Borba za titulu svjetskog WAKO Pro prvaka u full contactu (-71,800 kg)
Marco Puggioni (Italija) vs. Thomas Lesage (Francuska)
Thomas Lesage (Fra) - pobjeda i titula WAKO Pro svjetskog prvaka u full contactu

Borba za titulu europskog WAKO Pro prvaka u full contactu (-78,100 kg)
Corrado Luchetti (Italija) vs. Laszlo Sabo (Mađarska)
Laszlo Sabo (Hun) - pobjeda i titula WAKO Pro europskog prvaka u full contactu

Borba za titulu prvakinje Italije po profesionalnim pravilima u full contactu (-56 kg)
Giulia Greci (Rim) vs. Valeria Scialdone (Kalabrija)
Giulia Greci - pobjeda i titula talijanske prvakinje u full contactu po profesionalnim pravilima


Eto, što se naših tiče, ne ide sve uvijek kako bi smo htjeli, ali to je dio i draž sporta. Svaki pametni sportaš znati će iskoristiti i izgubljenu borbu u svoju korist. siguran sam da će Luka znati iskoristiti iskustva iz borbe s jednim od najboljih svjetskih boraca svoje kategorije. Isto tako i Finko i Boris. Svaka ta borba, svako tako i takvo stečeno iskustvo nova je vrijednost samoga borca, ali i kluba i saveza i ukupno hrvatskog kickboxinga.


Eto.




Post je objavljen 24.10.2010. u 23:59 sati.