...na ovogodišnjem ISAPu u Tinjanu imadoh čast prezentirati i rezati za degustaciju...(peta slika u slajdu)..
...e sad mnogi se pitaju šta ima u njemu toliko da je kg. istoga bio prodavan po 2000 kn (dvije tisuće kunića) ...hm ...pa ima nešto,neki svoj poseban šmek...naime te se svinje hrane sa hrastovim žirom...(pa i kod nas ih hrane tako ..u Slavoniji npr...pa čak i u Istri ja se sjećam da sam kao klinac brao kante žira za tu svrhu...)...no naši proizvođači ne mogu postići tu cijenu...jer mi ne znamo provaliti (osim nekijeh političara..)bombastičnu reklamu ..za kojom bi bila jagma ko za tim pršutom...
Naime Španjolci su poslali samo dva komada i nije se moglo kušati prije kupnje nego samo kupiti što je mnoge nerviralo (s pravom..) no tako je bilo...stoga sam ja na kraju ogulio ostatke do kostiju i nudio ljudima na kušnju pa je bio izniman interes za istima...jer je fetica(odrezani komadićak...) bio ko zlata vrijedan ili tartufa čak...no bar su poslije posjetioci mogli kušati što nisu mogli prije dok je bio na prodaju...
Eto bilo je to ..to na ISAPu 2010...uz napor cijelokupne naše male općine i svih domaćih pršutara i vinara (naravno da sam i ja kao suvenirac...dao svoj obol..)koji su prethodnih sedam dana nesebično sudjelovali u pripremi impozantnog šatora sa dekoracijom ko za svadbu...što dakako i priliči jednoj takvoj manifestaciji...srećom i vrijeme nas je poslužilo...
..doduše Nedjelja je bila lagano košovita naročito predvečer i noću ali to nikog nije omelo u posjeti...
...a naravno tu nije nedostajalo ni moje suvenirske ponude koja je bila primjenjena trenutku i ponudi....
za sve gušte i platežne moći....
..u skladu sa vremenima u kojima živimo..
Sve ono što ja nisam uspio vidjeti tu su bili novinari iz raznih medija
pa su tu linkani ipress i GlasIstre
...dakako..e'
Post je objavljen 25.10.2010. u 07:38 sati.