Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filipsundi

Marketing

Dinamo podbacio

Nogometaši Dinama odigrali su 0:0 protiv Club Bruggea u 3. kolu Europske nogometne lige.
Pred prepunim Maksimirom u iznimno važnoj utakmici odigranoj u petak Dinamo je podbacio i razočarao. Remijem protiv Bruggea plavi su se udaljili od glavnog cilja ove sezone: proljeća u Europi.



O samoj utakmici nema se što posebno pisati jer je završila bez golova. Dinamo je promašio stopostotnu priliku i penal, ali usprkos svemu remi je realan jer su gosti bili bolji tijekom susreta. Uzrok nepovoljnog rezultata treba tražiti u pristupu „lako ćemo i bolji smo.“ Riječi treba provesti u djela, a nogometaši Dinama nisu uspjeli u tome. Ostavimo sada samu utakmicu i rezultat, usmjerimo se na druge nedostatke vezane uz samu utakmicu. Osiguranje i organizacija utakmice nisu bili na visini zadatka. Istok je bio pretrpan, prolazi su bili zakrčeni, a to je nedopustivo. Glavni uzrok takvom propustu ne treba tražiti u redarskoj služi, nego u onima koji su tiskali očito prekomjeran broj ulaznica. Krivci su organizatori utakmice, jer osoba s kartom mora dobiti i sjedeće mjesto. Na samom istoku minimalno tisuću ljudi nije imalo mjesto već su stajali u prolazima. Dinamo ima derutan stadion i dobro da nije došlo do nesreće zbog prevelikog broja gledatelja na tribinama. Tko će odgovarati za propust, vjerojatno nitko.



Druga stvar koju treba spomenuti je navijanje. Nije bilo rasizma, ali je bilo vrijeđanja suparničkih igrača, posebice Ivana Perišića. Naš mladi reprezentativac cijelu utakmicu trpio je uvrede koje su bile degutantne. Takvo ponašanje nije primjereno zemlji koja će uskoro u EU. Hoće li se promijeniti, vrlo vjerovatno ne! Jednostavno mi premalo cijenimo ono što imamo, u našem mentalitetu jako je tanka linija između euforije i depresije. Danas si sve u očima navijača, sutra si zadnji šljam.


Poslije utakmice, navijači Dinama istukli su ragbijaše Švedske, razlog je stvarno banalan, mislili su da su navijači protivničke momčadi dakle, još jednom balkanski mentalitet dolazi do izražaja. Za kraj, jedna anegdota uz samu utakmicu. U Dinamu ima više stranih nego domaćih igrača i neki od njih ne znaju hrvatski jezik. Ta činjenica koštala je Dinamo pobjede. Dinamov trener rekao je Moralesu da pita Samira hoće li pucati jedanesterac, a Morales je preveo Samiru da mu je trener naredio da ga izvede. Dio atmosfere sa stadiona:


Za dodatne informacije pogledati:
http://www.nk-dinamo.hr/
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/


Post je objavljen 23.10.2010. u 12:27 sati.