Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filipsundi

Marketing

Zagreb CO uzeo bod u posljednjim sekundama utakmice

Rukometaši Zagreba CO odigrali su neodlučeno s europskim doprvakom Ciudad Realom u jučerašnjoj utakmici odigranoj u zagrebačkoj Areni. U 4. kolu rukometne Lige prvaka Zagreb CO odigrao je 30:30 protiv favorizirane momčadi iz Španjolske.



Veliki uspjeh hrvatskog prvaka, ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da su igrali protiv momčadi koja već dvije godine ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, a ove sezone imaju 10 pobjeda iz 10 susreta u svim natjecanjima.
Neizvjesna i dramatična utakmica od prve do zadnje minute. Zagreb je ušao bolje u utakmicu i vodio minimalno tijekom prvog poluvremena, nošen sjajnim obranama Marina Šege koji je u prvom poluvremenu imao čak 15 obrana. Ciudad je odigrao puno bolje drugo poluvrijeme, ali se nisu uspijeli odvojiti zbog izvrsne obrane zagrebove momčadi koja se na trenutke činila neprobojnom. Igralo se gol za gol. Španjolci su uspjeli da spriječe zagrebovu lokomotivu Ivana Balića, ali isplivali su novi junaci Zagreba na čelu s Tončijem Valčićem koji je s 7 pogodaka bio prvi strijelac susreta. Završnica susreta nije bila za osobe sa slabim srcem i tankim živcima. Hrvatski je prvak poveo golom razlike pet minuta prije kraja, ali uporni Španjolci ne odustaju, te uspjevaju da izjednače i povedu u posljednoj minuti utakmice. Zagreb se našao u nepovoljnoj situaciji pošto su zadnji napad igrali s igračem manje, ali tada na scenu stupa najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić. U zadnjoj minuti Balić „navlači“ na sebe trojicu igrača te asistira Michala Kopču koji neometano zabija za izjednačenje, te izaziva erupciju oduševljenja među navijačima.





Osim protivnika Ciudad Reala, igračima Zagreba u borbi za pobjedu nije pomagla ni naklonost sudaca protivničkoj momčadi. Sudački kriteriji bio je izrazito neujednačen, te je naginjao na stranu Španjolaca, igrači Zagreba imali su deset minuta isključenja, a protivnici samo dvije.



Usprkos svemu igrači Zagreba napravili su mini senzaciju. Osvojili su bod protiv rukometnog drema tema prepunog internacionalnih zvijezda, te vratili simpatije zagrebačke publike svojom borbenošću i zalaganjem. Jučerašnja utakmica odigrana je pred polupraznom Arenom, a glavni uzrok tome leži u velikom propustu zagrebove uprave koja je prekasno sklopila ugovor s PR agencijom koja nije imala dovoljno vremena da upozna i prezentira važnost utakmice zagrebačkoj javnosti. Nakon ovakve utakmice igrači Zagreba mogu očekivati prepunu Arenu, koja će im biti od velike važnosti jer igraju za drugo mjesto u skupini protiv Flensburga. Dio atmosfere iz arene:



Linkovi za dodatne informacije:
http://rk-zagreb.hr/blog/
http://www.ehfcl.com/

Post je objavljen 22.10.2010. u 12:02 sati.