Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000genijalnihstvari

Marketing

Čudesna stvar #64 - "Volim te"

Image and video hosting by TinyPic
Volim te
Moram priznati da nisam najveći fan ovih riječi. Moji dečki su nešto drugo: jednome imam potrebu govoriti to neprekidno, od trenutka kada otvori oči, do posljednjeg poljupca prije spavanja, a jz drugoga neprestano učim da se može voljeti više, dublje, bolje, šarenje, mirnije, strastvenije. Čak i kad misliš da si iscrpio sve pridjeve i atribute, uvijek se otkrije najmanje jedan koji je nov i koji ti nekako prelomi svjetlost tako da se svijet osvijetli iz drugog kuta pa otkriješ čitave nepoznate zemlje.

Nemam problem s ljubavlju. Volim mnogo stvari, od ovog šašavog, nespretnog, smotanog, spetljanog svijeta (u redu, posebno jako volim zoru i na poseban način volim suho lišće i svih ovih milijun boja jeseni koje upravo gledam), do mnogih ljudi koji taj svijet nastanjuju. Nemam problem s ljubavlju jer volim mnogo toga i mnogo tih, ali imam problem s "volim te".

Od svih načina na koje možeš nekome reći da ga voliš, da ti je poseban, tvoj, važan, volim te je nekako najsirovji, najbezvezniji, najravniji. I najjednostavniji. Kažeš volim te i sve je jasno, a meni kad je ljubav u pitanju skoro pa ništa nije jasno. Jer, ja mogu reći volim te svom dragom i to znači svašta, i način na koji mu govorim može značiti svašta, i mogu reći volim te sinu, a to pak ima ocean značenja, i mogu reći volim te prijateljima, a da ni ne zagrebem po površini osjećaja.

Nemam, ponavljam, ništa protiv ljubavi, ali ja bih da se volimo maštovito, da se volimo otvoreno, da se ljubav izriče iskreno, nesputano, šareno. Ne moramo svaki puta reći volim te, neki put su pogledi dovoljni, neki put zagrljaj riješi sve nedoumice, neki put znamo kad se ruke slučajno dotaknu, okrznu, i progovore same, ne čekajući da se glasovi pridruže. Ja bih da se volimo bez volim te, ako je ikako moguće, da se volimo bez parola, da se volimo vlastitim glasovima, vlastitim poljupcima.

Ma, i to "volim te" je čudesna stvar. Bude kao pucanj kroz zrak, otvorena, jasna, izravna. I bude ti drago čuti, ispreplesti priče, značenja, planove. Bude ti drago što si na drugoj strani tog "volim te", što si od nekoga voljen, bez obzira kako ti izrečeno to bilo.
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 23.10.2010. u 11:50 sati.