Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Bdijenje za nerođeni život uoči prve nedjelje Došašća

Uoči prve nedjelje Došašća, papa Benedikt XVI. će u bazilici sv. Petra u Rimu, kao i obično, predvoditi molitvu prve večernje. Ove godine, u kontekstu vremena Došašća i nadolazeće svetkovine Božića, molitva večernje biti će dio "bdijenje za nerođeni život". Sveti Otac pozvao je sve biskupe u svijetu da predsjedaju sličnim slavljima u svojim biskupijama te da se u to uključuje vjernici u svojim župama, kao i vjerske zajednice, udruge i pokreti.

Svrha toga bdijenja je prema Svetoj Stolici: „zahvaliti Gospodinu za njegovo posvemašnje sebedarje svijetu i za njegovo utjelovljenje koje je svakom ljudskom životu dalo pravu vrijednost i dostojanstvo" te „zazvati njegovu zaštitu nad svakim ljudskim bićem pozvanim u postojanje."

Kardinal Antonio Canizares Llovera, prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i kardinal Ennio Antonelli, predsjednik Papinskog vijeća za obitelj, po apostolskim nuncijima, poslali su pismo predsjednicima biskupska konferencija pozivajući sve biskupe da se pridruže ovoj inicijativi kako bi bili u duhovnom zajedništvu sa Svetim Ocem u promicanju predanosti i svjedočanstva Crkve za kulturu života i ljubavi.

Post je objavljen 19.10.2010. u 23:22 sati.