Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Super teorija o Supermanu

Image and video hosting by TinyPic super

Toliko je sve otišlo kvragu da mislite kako bi samo čudo ili superjunak mogli pomoći? Ma jok, varate se, otpišite tu ideju sa superjunakom, nema šamse da uspije. Ponavljam se, ali da je kojim slučajem Superman stvarno među nama, njegov bi život bio živi pakao.
Na stranu što bi svaki trenutak njegova vremena bio posvećen krpanju ove sjebane civilizacije, što bi mu dan bio prekratak da pospašava svaku nevinu žrtvu, što bi ga mučio osjećaj krivnje jer ne može stići spasiti sve pa bi ozbiljno psihički obolio i posjećivao psihijatra, što uopće ne bi imao slobodnog vremena za sebe (unatoč svojoj super snazi, super brzini i super sposobnosti vraćanja zemaljske kugle unazad) – njegov bi život bio pakao jer bi ga točno polovica čovječanstva mrzila do super jaja, a lako moguće da bi ga mrzilo čak i više od polovice.
Ne govorim ništa aproksimativno, u mene su podaci znanstveno točni i teorijski potkrepljivi.

Jer razmislimo, da se recimo i nađe neka treba koja bi trpila takvog super savršenog tipa, tipa koji iritantno zna sve o svemu i može sve i svašta, da se nađe neka koja bi ga ono što se kaže skućila, natjerala ga da, uz dužno poštovanje i razumijevanje prema njegovom plemenitom humanitarnom spasilačkom poslu - redovito dolazi kući na barem jedan obrok dnevno, da joj pomaže u obavljanju kućanskih poslova, da joj donosi namirnice iz dućana, da pomaže u odgoju djece, dogodilo bi se što...?
Dogodilo bi se da druge žene ovog svijeta tu činjenicu ne bi propustile nabijati svojim nesavršenim muževima na nos, u svakom mogućem i nemogućem trenutku, i kada treba i kada ne treba:
-Nisi usisao kuću a lijepo sam ti rekla, ako Superman može svojoj ženi usisavati kuću i još uz to sanirati poplave u Bangladešu, zašto ne bi i ti mogao barem usisati kuću!? Ne tražim od tebe da saniraš poplavu u Bangladešu! blabla
-Nisi iznio smeće, zašto nisi iznio smeće, rekla sam ti da izneseš smeće, ako Superman može prije ručka odletiti u Čile i spasiti 33 rudara, a poslije ručka ženi iznijeti smeće iz kuće - zašto ti svojoj ženi ne možeš iznijeti smeće iz kuće?!? puknucu
-Nisi se sjetio naše godišnjice braka!!! Ako Superman može letiti do Jupitera godinu dana i opet se na vrijeme vratiti svojoj ženi čestitati godišnjicu braka, zašto si ti našu godišnjicu zaboravio?!? Buhahahahaaaaaaa!!! Ti mene ne voliš!!!
cry

Drugim riječima, taj bi super čovjek točno polovici ovog čovječanstva, to jest muškarcima, blago rečeno – počeo izlaziti na nos, iritirati im živce i jetru.
Iz svakog bi se kućanstva čula uvijek ista litanija: ´Superman ovo, Superman ono, ako može Superman zašto ne bi mogao i ti…´

Muškarci ovog planeta bi dakle s razlogom doslovno i preneseno zamrzili Supermana sve do njegovih čeličnih super – jaja. Što je razumljivo, jer bi se u svakom pogledu, pa i tom, osjećali inferiornije i nesposobnije od tog hebenog Supermana. U svojoj muškosti, pred tim bi se Supermanom osjećali fakat - ugroženo. A njihove bolje polovice bi se potrudile da im to jasno daju do znanja, ama svaki put kada im nešto ne bi bilo po volji. Zamrzili bi oni njega zbog njegovih super jaja i zbog osjećaja vlastite nemoći, pred Supermanovim super moćima. Mučio bi ih osjećaj manje vrijednosti. Kužite?
I što bi se onda dogodilo? Čovječanstvo inače ne trpi super face, povijest je pokazala da na Zemlji super face koje žele činiti dobro prolaze – loše. Od Isusa do Ghandija, za mirotvorce nije bilo razumijevanja ni sriće (osim svemoćnog Brucea Willisa, koji je opće prihvaćen među ženama i muškarcima, ali on je ionako najjači čovjek u svemiru jer je nesavršen, ćelav i nosi prljavu potkošuljicu sa Uzijem, to se zna). Prema tome ni Superman ne bi prošao ništa bolje.
Dala bih se okladiti da bi vrlo brzo grupica isfrustriranih muškaraca, uz pomoć grupice isfrustriranih ljubomornih sponzoruša koje se nisu uspjele dočepati Supermana - organiziralo olovnu sačekušu i kriptonitsko ćebovanje. Namamili bi Supermana u zamku i prebili Jol-Era u njemu, unatoč svim njegovim dobrim djelima.
Sličnu bi stvar doživljavali i vampiri da ih kojim slučajem ima, već sam jednom govorila o tome kako i zašto normalni muškarci iz čistog mira počnu s kolcem naganjati ovoga sa najvećim, a upravo ovo ´kako i zašto´ pobija svaku mogućnost postojanja kojekakvih romantičnih Edwarda i Billova u stvarnom životu.
No u slučaju da Superman doista ima ženu, ali ostvarenu ženu koja nema razumijevanja za njegove rizične eskapade, koja nije spremna trpjeti njegove česte izostanke, produženo radno vrijeme, volonterski rad, izostanak redovite plaće i redovitog – super seksa… ne bih isključila mogućnost da bi ga čak i njegova vlastita žena jednog dana iščekala i zatukla kriptonitskom oklagijom, zbog neispunjavanja bračnih zavjeta:
-Obećao si mi u dobru i u zlu Supermane, u-TRES-do-TRES-bru-i-TRES-u-zlu-TRES!!! -potvrđujući svaku riječ novim udarcem po njegovoj super glavi rofl

A kad kojim slučajem Superman ne bi imao ženu, onda bi ga isto mrzili jer bi za mušku populaciju to bio najbolji (i pored nošenja tajica nakonkretniji) dokaz da je Superman fakat - peder, a za žensku bi populaciju to bio novi izvor frustracija, jer nikako ne može uloviti takvog - super frajera (dokaz superiornosti? opet tajice). Što u konačnici još jednom daje zeleno svjetlo za super-linčovanje.
Kako god da okreneš, i da postoji - Superman na ovom planetu ne bi mogao opstati. Nije lako imati muda od čelika no
Ali ne očajavajte, ima još nade. Što će nam superjunak kad trenutno imamo cara i to kakvog smijeh cara nad carevima...
1001 Noć
Evala djede Burhane, evala, svaka ti je na mjestu! rofl

Post je objavljen 19.10.2010. u 23:00 sati.