Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

PRIJEDLOZI ZA PRORAČUN MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Dopis načelnika:

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA DONJI VIDOVEC
Općinski načelnik

Donji Vidovec, 15. listopada 2010.
REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
URED ŽUPANA
Čakovec
PREDMET: Financijske potrebe iz Proračuna MŽ za 2011.
Poštovani,
Općina Donji Vidovec ima tri važna projekta za koje moli potporu i u uvrštenje u Županijski proračun.
1. Obnova Doma kulture
Radi se o višegodišnjem projektu koji se realizira etapno tj. sukladno financijskim mogućnostima. U navedenoj zgradi smještene su sve udruge, ali i ljekarna te zdravstvena ambulanta. Radi očuvanja funkcionalnosti zgrade etapno ju obnavljamo prema mogućnostima. Njezina obnova je pri završetku, na redu je sanacija fasade zgrade. Planiramo te radove realizirati tijekom 2011. godine, time bi taj veoma važan objekt kompletno sanirali i time sačuvali za buduće generacije. Procijenjena vrijednost navedenih radova iznosi oko 500 000 kn, nadamo se potpori Međimurske županije od cca 150 000 kn.

2. Poduzetnička zona
Također se radi o višegodišnjem projektu koji se realizira etapno u skladu s mogućnostima. Za navedenu zonu postoji interes poduzetnika, no problem nam je urediti infrastrukturu, naš premali proračun ne omogućava brzu realizaciju planiranog. U 2011. planiramo izvesti radove u vrijednosti od cca 2 500 000 kn, Dobar dio sredstava spremno je izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja, šumskog i vodnog gospodarstva te Ministarstvo gospodarstva, da bi uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju nadamo se potpori Međimurske županije od cca 500 000 kn.

3. Izgradnja školske zgrade
Sukladno dogovoru s Međimurskom županijom prišlo se pripremama za izgradnju
školske zgrade te je prema dogovoru općina trebala osigurati potrebno zemljište, a županija sve ostalo. U tu svrhu je općina kupila potrebno građevinsko zemljište te isto prenijelo na školu, a županija je dala izraditi projekte. Procijenjena vrijednost ove važne potrebe Donjeg Vidovca je cca 3 200 000 kn.

S poštovanjem,

Načelnik općine:

Josip Grivec




Post je objavljen 19.10.2010. u 17:37 sati.