Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tricenasesvakodnevice

Marketing

Što vam (s)kuha država, a što ja?

Država nešto dotjera do apsurda
al se dalje pravi da taj apsurd MORA postojati,
da mora biti tako i nikako drugačije.
Kao, apsurd će nestati ako se ona dovoljno dugo pravi da ga nema.
I inzistira da ga bude.
Pa onda za bebu staru mjesec dana traže potvrdu da nije imala prihode.
Prošle godine.
Kada još nije bila ni začeta.
Kad joj se roditelji možda još nisu ni sreli.
Kad im je na pameti bila neka glupost, a ne dijete.
Izgleda da to što se dijete uopće rodilo
u državi stvara podozrivost, sumnju.
Otkuda se stvorilo, ako ga nitko prije godinu dana nije planirao.
Kakvom je to manipulacijom došlo na svijet?
Odakle mu sredstva da se prikaže?
Stoga država zatraži da dijete položi račune.
Ispuni poreznu prijavu.
Prijavi nekretnine.
A ne poslije da se ispostavi da je beba dužna, nelikvidna,
Da nije platila taxi na putu iz rodilišta.
Svašta može biti. Svašta se može ispostaviti.
Kasnije.
Zato treba odmah, od prvog dana tražiti papire.
Da ih se može ovjeravati.
Pečatirati.
Arhivirati.
Kopirati.
Urudžbirati.
I na tome zaposliti stotinjak državnih službenika.
Nema bebe da nam švrljaju bez kontrole.
S druge strane, u zdravstvu recimo ništa ne zapisuju.
Svaki put kad morate na operaciju utvrđuju vam krvnu grupu.
Ispočetka.
Jerbo, možda se promijenila. Preko noći.
Brinu oni da ne bude greške.
Na primjer, kad vam odrežu zdravu nogu,
il izvade krivi organ,
da bar znaju koja ste krvna grupa.
I jeste li to uopće vi, a ne vaš susjed.
Sa drugom krvnom grupom.
Kojem su baš jučer petnaesti put izvadili krv da bi to utvrdili.

Htjela sam pisati o svim ovim, nažalost, stvarnim državnim apsurdima,
ali neću. Smučilo mi se. Ovo gore mi pobjeglo.

Umjesto da to čitate, skrolajte dole i gledajte kako se radi kolač od banana.
Korak po korak.
NAJVAŽNIJE je pročitati NAPOMENE.Ostalo možete i preskočiti.
Ionako nećete raditi ovaj kolač.
Iako biste ga sigurno svi jeli.
Osim onih koji ne vole banane.
No, ti su već odavno prekinuli čitati.
Budući da upravo čitam knjigu "13 stvari koje nemaju smisla", kvantnog
fizičara Michaela Brooksa, o znanstvenim tajnama našeg doba, rekoh, ajd da ja napravim 13 koraka koji imaju smisla :o)

KOLAČ OD BANANA
* Napomena: tko mrzi banane nek ne čita.

1. Odvojite 4 žutanjka od 4 bjelanjka.

* Napomena: prvo morate uzeti jaja. Kokošja. I dvije zdjele. Od bilo kojeg materijala. Važno je zapamtiti da tri žutanjka moraju ostati cijela, a jedno se slobodno može razliti. Tako da ova cijela mogu plivati u razlivenome. To je dobro za međusobnu razmjenu energije, one koja čini cjelinu i one koja se razlije.

08102010096

















2. Bjeljanjke umutite. Mikserom. Dok ne dobiju snježno bijelu boju.
* Napomena: Na umućenom snijegu obavezno nacrtate smješka. Bez toga snijeg od bjelanjaka padne u depresiju. A to ne želite. Ne smije pasti.

08102010097

















3. Na umućeni snijeg od bjeljanjaka dodajete žutanjke. Jedno po jedno.
* Napomena: Prvo cijele žutanjke stavite kao oči, a u sredini napravite nešto slično nosu. To je prirodni slijed crtanja smješka po snijegu kako bi snijeg od bjelanjaka ostao dobre volje. Žutanjak koji se razlio dodajete sasvim na kraju. Pazite na poredak dodavanja žutanjaka. Nije svejedno.

08102010098

















4. Kad pomiješate žutanjke sa snijegom od bjelanjaka, dodajte 10 dkg čokolade u prahu.
* Napomena: čokoladu u prahu obavezno na snijeg ispisati u obliku prvog slova vašeg imena. Time ćete u kolač umiješati svoju karmu. Dok sipate čokoladu mumljajte nešto poput: „Kako ćeš ti biti fini kolač, svi će te jesti u slast i uopće mene nećeš debljati“. Lupkajte nogom u ritmu mumljanja. Pazite da lupkajući ne gurnete nogu stola na kojem je zdjela. Vibracije ne smiju dolaziti odozdo, od strane stola, već isključivo odozgo, od vašeg mumljanja.

08102010099

















5. U mješavinu dodajte 4 žlice brašna.
* Napomena: Brašno morate dodati u četiri hrpice. Ne pet, ne tri, u četiri. Svaka žlica, jedna hrpica. Onda gledate kako brašno pod težinom polako tone u mješavinu. Kad hrpice utonu točno do pola, počinjete miješati. Polako. Kuhačom. Mješavinu.

08102010100

















6. Izlijati smjesu u tepsiju u koju ste stavili papir za pečenje.
* Napomena: Papir za pečenje nije obavezan. Preporučuje se samo onima koji imaju duge i namazane nokte i onima koji mrze ribati, a nisu dovoljno naivni da vjeruju kako postoji magično sredstvo koje kao magnet vuče masnoću, zapečenost i slične kuhinjske fenomene na suđu.

08102010102

















7. Skuhajte puding od vanilije, umutite šlag od slatkog vrhnja, izradite 15 dkg maslaca. Sve zajedno pomiješajte u kremu.
* Napomena: puding od vanilije dajte da skuha vaš petogodišnjak. Zato da nešto ne napravite krivo. Umjesto maslaca možete koristiti margarin, ali ljudski organizam nema prirodnu sposobnost da razgradi margarin, ma što vam o tome govorili. Izraditi maslac je izraz koji znači da morate uključiti mikser i promiješati ga dok ne postane tri nijanse svjetliji nego što je bio. Nijanse provjerite nijanserom. Slatko vrhnje umutite u šlag. Možete i ručnom pjenjačom, ali brže je mikserom. I manje vas boli ruka.

08102010105

















8. Ovako izgledaju banane. Kad ih ogulite.

08102010107

9. Oguljene banane s prethodne slike narežite na kolutiće držeći po dvije banane paralelno i režući ih u paru. Ako režete samo jednu bananu postane tužna. Zapamtite, ne želite depresivni snijeg od bjelanjaka niti tužne banane.

08102010108

10. Na ispećeno tijesto namažite kremu (onu od pudinga, maslaca i šlaga od slatkog vrhnja). Nemojte raditi neku drugu kremu !

08102010110

11. Na kremu poslažite banane narezane na kolutiće. Izbjegavajte rubove jer će vam se sklizati po kremi preko ruba. Kao meni. Na banane ponovo stavite kremu i ostavite da se malo ohladi i stisne. Na balkonu ili u frižideru, gdjegod je hladnije. Preko svega stavite glazuru od čokolade (1 čoksa, malo maslaca, malo slatkog vrhnja, par kapi ulja). Ako ju uspijete sačuvati prije nego ju pojedete onako rastopljenu. Slasnu.

08102010111

















12. I to je to. Kolač stoji u frižideru da bude hladan. Najbolji je drugi i treći dan. Zato treba planirati puno unaprijed. Nije za iznenadne goste. Ma, nije uopće za goste. Šteta je. Sjedite i pojedite sve sami.

10102010114

















13. Na kraju vam ostane kuhinja koja ovako izgleda. Jedini savjet: bježite što vas noge nose i ne vraćajte se dok to netko ne pospremi. Pobjegnite negdje gdje ima frižider i ponesite kolač sa sobom. Super je.

08102010109


Post je objavljen 19.10.2010. u 15:31 sati.