Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

CHRISTINE LI I ULJA KRAUTWALD: 'Put carice, Kako tajne drevne Kine mogu pomoći suvremenoj ženi

Christine Li i Ulja Krautwald liječnice su tradicionalne kineske medicine. Godinama su učile mudrost liječenja drevne Kine i sada sva ta znanja uspješno primjenjuju u radu sa suvremenim ženama. Sve ovo čine kroz priču o carici Wu, koja je djevojka sa sela, skromna konkubina koja je, boreći se protiv konzervativnih normi kineskog društva, uspjela stići do vrha. Bila je jedina žena koja je ikada u Kini službeno vladala, a bila je i majka, strastvena ljubavnica, umjetnica i obrazovana žena.

U knjizi se tako mogu naći savjeti ženama svih dobnih skupina, od rođenja pa do starosti. Također, ima i recepata za čudotvorne čajeve (čiji su sastojci nažalost napisani meni nerazumljivim nazivima).

Uglavnom, jedan priručnik koji je jako zanimljiv i koji će svakoj ženi pomoći da lakše shvati svoje tijelo, ili barem neki njegov skriveni dio. I koliko je važno biti svoj, ne pratiiti modu (manje je više, plemenito je važno, kako u odjeći i hrani, tako i u druženju s drugim ljudima), ne očajavati zbog bora i sijedih vlasi. Zanimljivo je kako je opisan i ženski mjesečni ciklus te je napomena da se ovo sve ne odnosi na žene koje piju antibebi pilule.

Zaključak: svaka je žena carica ili se barem može sama potruditi da to postane.

CITATI:

Jedan je kineski pjesnik zapisao: 'Ako tri dana ne pročitam plemenitu knjigu, gubim snagu govora.'

Jedna kineska poslovica glasi: 'Ako staro ne ode, novo ne može doći.'

Ono što je veliko, postat će malo, ono što je puno, postat će prazno. Ono što je doživjelo vrhunac mora zaći. Takav je zakon neba. Ne bojte se i neka ljubav struji. Najbolje dolazi posljednje.

Žene se osjećaju najpoduzetnije i najagresivnije u predmenstraualnom razdoblju.

Hun-duša postaje najaktivnija kod žena starijih od četrdeset godina. One puštaju da im pogled luta i idu u lov. Istodobno, mnogi muškarci gube snagu...


Post je objavljen 19.10.2010. u 10:14 sati.