Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Red Bull zabrinut zbog najdužeg pravca u kalendaru

Image and video hosting by TinyPic

Šef Red Bull Racinga, Christian Horner se pribojava da bi dugački pravci na novoj stazi u Južnoj Koreji mogli biti slaba točka njihovog bolida.
Red Bull je, podsjetimo, već imao problema na brzim stazama poput Spa-Francorchampsa i Monze ove godine. Nova staza u Južnoj Koreji, na kojoj će se utrka voziti 24. ovog mjeseca, u svom prvom sektoru inkorporira čak tri pravca, od kojih je jedan najduži u cijelom kalendaru.
Drugi i treći sektor nove staze je sastavljen od brzih, tehničkih zavoja koji bi ipak trebali odgovarati kvalitetama Red Bullovog tehničkog paketa.
"Koreja je nova za sve, ali gledajući samo oblik staze, koja ima i najduži pravac u kalendaru, moglo bi se reći da ćemo tamo imati problema zbog karakteristika tehničkog paketa kojeg imamo," rekao je Britanac. "Ali, drugi i treći sektor imaju puno brzih, uzastopnih zavoja koji bi trebali više odgovarati kvalitetama naše šasije. Ali, s obzirom na sve prednosti i mane, mislim da bismo trebali biti konkurentni. Ništa ne uzimamo kao zajamčeno i moramo napraviti svoju domaću zadaću, moramo puno raditi i biti nevjerojatno fokusirani na tu utrku."
Red Bullov vozač Mark Webber je vodeći u prvenstvu uoči VN Koreje, sa 14 bodova prednosti ispred Fernanda Alonsa i momčadskog kolege Sebastiana Vettela. Horner tvrdi da je prvenstvo još uvijek vrlo otvoreno, a još je jednom ponovio i da su njegovi vozači slobodno međusobno se utrkivati. "Nemoguće je imati kristalnu kuglu. Vozače dijeli 14 bodova, a to je manje od jednog trećeg mjesta. Po prošlogodišnjem sistemu, to bi bilo manje od šest bodova. Nemoguće je predvidjeti kako će se preostale tri utrke razvijati. No, uvijek smo govorili da nije korektno podržavati samo jednog vozača. Naša momčad će dvojicu svojih vozača i dalje jednako tretirati, obojica će imati šansu osvojiti naslov prvaka. Za nas je jednostavno fantastično što se obojica još uvijek bore u svjetskom prvenstvu," zaključio je.



Source: f1racing.com.hr / youtube.com

Post je objavljen 15.10.2010. u 19:20 sati.