Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novac-i-djeca

Marketing

Novac i djeca

Svjetski dan štednje - 31. listopada

Današnji blog posvećujemo nadolazećem Svjetskom danu štednje koji se obilježava 31. listopada. Ovo je dan na koji se prisjećamo davnog 31.10.1924.g. kada su se u Milanu sastali predstavnici svjetskih štednih institucija u nadi da će pronaći izlaz iz krize koja je nastala kao posljedica prvog svjetskog rata.

Na tom skupu 1924.g. istaknuta je važnost štednje za razvoj čovječanstva i važnost borbe protiv svakog oblika rasipništva.

Ukupna štednja definirana je kao najveći dokaz zrelosti jednog gospodarstva i njezinih stanovnika. Istaknuta je i važnost financijske edukacije u školama te su pokrenute razne inicijative u suradnji s obrazovnim institucijama.

Ovaj se dan obilježava i dan danas širom svijeta, na način da kreditne institucije najčešće daruju štedne kasice, nagrađuju najvjernije štediše, doniraju određena sredstva u dobrotvorne svrhe, ili otvaraju svoja vrata najmlađima koji imaju priliku posjetiti banke i saznati nešto o njihovom poslovanju.

Na tragu zaključaka sa Svjetskog dana štednje, koji je bio davne 1924.g., iskreno se nadamo da će financijska edukacija djece zaživjeti i u hrvatskim školama.

Štedjeti ili ne štedjeti nije pitanje, pitanje je gdje štedjeti, a o tome ćemo slijedeći ponedjeljak.

Pozdrav,

vaše financijske savjetnice

Ana & Danijela

Post je objavljen 25.10.2010. u 10:00 sati.