Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

S Krunicom kroz grad...

Novo iz Karmela...

"S Krunicom kroz grad

Karmelski kandidati sa svojim odgojiteljem o. Draženom-Marijom sudjelovali su 9. listopada na prvoj etapi "Stepinčeve Krunice", od Svete Nedelje do Gajnica. Radi se o hodočašću po Zagrebu pa do Marije Bistrice s molitvenim nakanama za grad Zagreb, Hrvatsku i čitavu Europu te za što skorije proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca (http://www.kristov-stol.hr/). Skupina kandidata, kojima se prije dva tjedna pridružio Mario iz Odžaka, brzo se i aktivno uključila u hodočasnički hod. Evo kakve nam dojmove prenosi kandidat Marko Anišić:

"Prva etapa Stepinčeve krunice u kojoj sam sudjelovao pored sa svojom subraćom kandidatima karmelskoga reda, je nadišla sva moja očekivanja. Hodočašće zagrebačkim župama, upoznavanje novih ljudi koji su došli sa istom namjerom: moliti dragoga Boga za našu domovinu, grad pa i cijeli kontinent, sa nakanom proglašenja blaženog A. Stepinca svetim... U iščekivanju kako će se sve to odigrati do kraja, svakim korakom polako smo budili i svoje pritajene nakane... Molitvom, pjesmom (hrana duši) sa stankama za objed (hrana tijelu) put je bio sve lakši i ljepši, a etapa mi se činila i premala za cjelokupni dojam, jer joj je već bio kraj. Sreća i ponos dostignuća cilja… Bilo bi lijepo sudjelovati i u narednim etapama, sa krunicom u ruci, sa novim nakanama i u novim župama."

Ova inicijativa po uzoru na "Živu Krunicu" oko Beča (http://www.totustuus.at/rosenkranz/) povezuje različita zagrebačka naselja i župe snagom molitve i kršćanskog zajedništva. Ovo je njezino prvo izdanje. U trećoj etapi, koja počinje na Borongaju i završava u Stepinčevoj katedrali, predzadnja postaja bit će u svetištu Majke Božje Remetske."

S Krunicom kroz grad...





Post je objavljen 17.10.2010. u 19:18 sati.